Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lista gostiju

Epsteinova crna knjižica: Sastajao se s Obaminom savjetnicom, šefom CIA-e...

Prosvjednica drži fotografiju Jeffreyja Epsteina (Foto: AFP)
Prosvjednica drži fotografiju Jeffreyja Epsteina (Foto: AFP) Foto: Afp
Godinama nakon njegova samoubojstva, nastavljaju se nizati skandali uz Jeffreya Epsteina. Ugledni američki magazin dokopao se niza dokumenata koji otkrivaju da je bio povezan s najviše rangiranim državnim službenicima i uglednicima čak i nakon optužbi za seksualne prijestupe.

Šef CIA-e, dugogodišnji predsjednik koledža i vodeća žena u financijama. Krug ljudi koji su se povezivali s Jeffreyjem Epsteinom godinama nakon što je bio osuđen za seksualne prijestupe širi je nego što se prije mislilo sudeći prema nizu novootkrivenih dokumenata.

Njegov privatni raspored sastanaka u koji je uvid imao Wall Street Journal otkrio je kako je William Burns, direktor Središnje obavještajne agencije imao tri zakazana sastanka s Epsteinom dok je bio zamjenik državnog tajnika. Glasnogovornica CIA-e Tammy Kupperman Thorp rekla je kako Burns o milijarderu znao samo da je financijski savjetnik i da se s njime nalazio u periodu kad je namjeravao napustiti državnu službu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUDSKA PRESUDA Partnerica Jeffreyja Epsteina osuđena na 20 godina zatvora zbog zlostavljanja maloljetnica

Savjetnica Bijele kuće za vrijeme predsjednika Baracka Obame Kathryn Ruemmler nekoliko se desetaka puta sastala s Epsteinom prije nego što je 2020. postala odvjetnica Goldman Sachs Grupe. Njihova druženja uključivala su i zajedničko putovanje u Pariz, kao i odlazak na otok na Karibima gdje je Epstein dovodio maloljetnice koje su seksualno iskorištavane.

Veliko iznenađenje je poznanstvo između Epsteina i uglednog lingvista, filozofa i intelektualca Noama Chomskog. Družili su se ne večeri koji je seksualni predator organizirao u svome domu na Manhattanu, a Chomsky je za magazin koji raspolaže dokumentima rekao da se njihovo poznanstvo nikoga ne tiče i nije ga demantirao. Štoviše, pojasnio je da su razgovarali o političkim i akademskim temama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj Epstein Princ Andrew o ženi koja ga tuži za spolno zlostavljanje: "Ne sjećam se da sam ju ikad susreo"

Akademski krugovi očigledno su privlačili Espeteina. Susretao se tako i s Leonom Botsteinom, predsjednikom američkog fakulteta Bard. Botstein koji je seksualnog prijestupnika pozvao na sveučilište, opravdava se da je pokušavao pridobiti Epsteina da donira njegovom fakultetu.

Ariane de Rothschild, izvršna direktorica švicarske privatne banke Edmond de Rothschild Group ne samo da se sastajala s osuđenim seksualnim predatorom već je s njim sklopila ugovor vrijedan 25 milijuna dolara i u njegovo ime kupovala skupe aukcijske predmete.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene