Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend? Meteorolog Dnevnika Nove TV ima sve detalje

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u prognozi vremena meteorologa Dnevnika Nove TV Nikole Vikića-Topića.

Relativno je stabilna atmosfera naših krajeva. Tlak zraka je oko 1015 hektopaskala. Nad nama je anticiklona, koja drži poremećaje malo dalje od nas.

Tako će u subotu ujutro biti sunčano i suho, u cijeloj zemlji. Samo prolazno u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu može biti malo oblaka, no samo onih visokih, tankih i prozirnih, cirrusa.

Vjetar će biti slabiji nego u petak, kada je na trenutke prilično puhalo, a temperatura će biti viša, na kopnu će biti osjetno toplije - oko 17 Celzijevih stupnjeva, a na obali oko 22.

Drugi dio dana u središnjoj Hrvatskoj bit će sunčan i vruć, uz malo više oblaka nego ujutro. Bit će to onaj dnevni razvoj oblaka, no u većini krajeva ostaje suho. Samo je rijetko moguć kratak pljusak na obroncima Žumberka, Samoborskog gorja te oko Petrove i Zrinske gore. Vjetar će blaaago ojAčati, no i dalje će puhati samo slab jugozapadnjak, i bit će toplije nego u petak, uz temperaturu oko 31.

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčano i vruće, uz malo dnevnog razvoja oblaka, a navečer ponovno razvedravanje što je jedna uobIčajena ljetna situacija. I ovdje će poslijepodne zapuhati slab vjetar s jugozapada i bit će vruće, temperatura će rasti do 31, 32, ponegdje i 33 Celzijeva stupnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osuđuju njihove poteze Kijev tvrdi da Rusi prijete civilnim brodovima na Crnom moru: "Krše sve norme međunarodnog pomorskog prava"

U Istri i Primorju će biti sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti Istre prolazno može biti kraćeg, poslijepodnevnog pljuska. Puhat će slab do umjeren vjetar, s mora, a temperatura će biti oko 30 stupnjeva.

U Gorskom kotaru i Lici također sunčano i vruće, oko 28, ali uz dnevni razvoj oblaka i ovdje će biti lokalnih pljuskova, do pola sata trajanja.

Pročitajte i ovo Mađarski turist autom ušao u more Mađar na Viru "Dobro ga išamarati i gurnuti u more": Snimka s Jadrana izazvala bijes

I u Dalmaciji još jedan sunčan dan - na obali i otocima će biti većinom vedro, a u unutrašnjosti prolazno uz malo oblaka. Zato tamo postoji i mala mogućnost za kratak pljusak u poslijepodnevnim satima, osobito bliže granici s Bosnom i Hercegovinom. Nakon 11 sati će zapuhati umjeren maestral koji će blago olakšavati vrućinu – u subotu će biti između 31 i 33 Celzijeva stupnja.

More je ugodno toplo ovih dana, temperatura mu je između 25 i 27 stupnjeva, a tako će biti i u subotu, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić.

Pročitajte i ovo Meteorološki tsunami Naglo i brzo VIDEO Šokirani turisti objavili neobičnu snimku: More se podiglo za metar i pol, a vala nigdje

U nedjelju će u unutrašnjosti biti promjenjivije i nestabilnije, povremeno s pljuskovima. Češći će ti pljuskovi biti u zapadnim krajevima, no mogući su i u Slavoniji, osobito poslijepodne. Lokalno je moguće i nevrijeme. U ponedjeljak i utorak više sunca, ali u utorak poslijepodne ponovno uz mogućnost za pljuskove. Zapuhat će umjeren sjeverac, pa će ovih dana biti malo svježije i ugodnije – najviša će temperatura biti oko 28.

Na Jadranu idućih dana većinom sunčano. Samo u nedjelju na sjevernom dijelu uz lokalne pljuskove i grmljavinu. Puhat će, prvo slab do umjeren maestral, zatim u ponedjeljak prolazna bura, pa u utorak jugo. Temperatura, ona najviša, oko 31 Celzijev stupanj, dakle bit će vruće, ali ne onako nesnosno vruće.

U svakom slučaju, od dva dana vikenda, subota će biti bolja za provesti vani, na zraku. Bit će sunčanije i stabilnije, ali i pomalo vruće. I u nedjelju će biti sunca, ali sredinom dana i poslijepodne je velika vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu, ponajprije u kopnenim krajevima gdje može biti i nevremena.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene