Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živi kao nomad

Milijarder koji ne posjeduje kuće i automobile: Svu imovinu nosi u vrećici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajkun Nicolas Berggruen ne posjeduje kuće ni skupocjene automobile. Par sitnica koje posjeduje uvijek sa sobom nosi u papirnatoj vrećici.

50-godišnjak, koji je nedavno uložio 881 milijun funti u Burger King, kaže kako ne voli materijalne vrijednosti, piše Daily mail. Ono što ga dijeli od ostalih beskućnika je 1,5 milijuna funti na računu.

Luksuznog stana u New Yorku i privatnog otoka 'riješio' se prije 12 godina. Od tada živi kao nomad. Putuje po svijetu, druži se s prekrasnim ženama, odsjeda u luksuznim hotelima, a nekada u mjesec dana promijeni čak 24 grada. Uz sve to, gradi impresivno poslovno carstvo.

Dijeli polovinu svojeg bogatstva

Njegova zadnja investicija bila je ulaganje 881 milijuna funti u Burger King u kojem je direktor.  'Ne zanima me posjedovanje stvari. Što god da posjedujem je ograničeno, jer svi imamo određeni vijek trajanja. Naši su postupci ono što će trajati vječno', rekao je.

Berggruen je među milijarderima koji dijele najmanje polovinu svojeg bogatstva. Milijune funti potrošio je na djela Andyja Warhola i Damiena Hirsta, te ih onda poklanjao muzejima.

Samo je prošle godine potrošio 12 milijuna funti za kampanju kojom bi izvukao Californiju iz dugova. Možda će se udruge za beskućnike sljedeće naći na njegovom popisu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene