Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasilačka operacija traje dva dana

Meksiko vodi utrku s vremenom: Nadljudskim naporima pokušavaju stići do žive djece u urušenoj školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasioci u Meksiku daju sve od sebe kako bi što prije stigli do preživjelih u ruševinama nakon razornog potresa. Do sada je utvrđena smrt 230 ljudi. Među njima je i 21 dijete iz samo jedne škole. Upravo na ruševinama te škole traje akcija spašavanja.

Najmanje jedno dijete živo je u ruševinama škole. 12-godišnja djevojčica zaklon je potražila ispod klupe. Gotovo dva dana zarobljena je u ostacima škole.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

"Djevojčica je rekla da se zove Frida. Rekla mi je kako se zove. Osim toga, rekla nam je da je tu još dvoje djece i da ima drugih tijela. Ne znamo jesu li ostali živi. Samo smo čuli troje odvojene djece", rekao je jedan od spasilaca.

I skenerima je otkriveno još nekoliko preživjelih. Međutim, kako im ne bi dodatno ugrozili živote spasioci ne mogu koristiti tešku mehanizaciju. Moraju kopati ručno. 12 sati probijali su na jednom mjestu, a sada moraju početi na drugom. Urušavaju se ostaci zgrade. Dio se urušio i tijekom izravnog televizijskog prijenosa.

Dok spasioci moraju osigurati mjesto, oglasio se i alarm za potrese. Nasreću, lažna uzbuna.

Očajni roditelji na mjestu nesreće čekaju i nadaju se da će njihovo dijete biti izvučeno živo. Samo u ovoj školi poginulo je 21 dijete. Spasilačka operacija traje gotovo dva dana.

Dosad je izvučeno više od 50 preživjelih, a 230 osoba izgubilo je život.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene