Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev
Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev Foto: Afp

Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnost izjavio je da je opasnost od nuklearnog sukoba porasla.


Bivši ruski predsjednik i aktualni zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnost Dmitrij Medvedev u intervju je poručio da je opasnost od nuklearnog sukoba porasla te da isporuke oružja Ukrajini približavaju svijet nuklearnoj apokalipsi.

Na upit je li prijetnja nuklearnog sukoba prošla, poručio je: "Ne, nije prošla. Povećala se. Svakim danom isporuke stranog oružja Ukrajini u konačnici približavaju nas nuklearnoj apokalipsi".

"Imam osjećaj da do određenog trenutka nisu vjerovali i nisu vidjeli kolika je odlučnost Rusije, odnosno njezina predsjednika ili vrhovnog zapovjednika, da učini ono što smo mi učinili. I krivo su izračunali. Posljedice su puno kompliciranije nego što su mogle biti da su s nama  potpisali dokument u prosincu", poručio je Medvedev misleći na sporazum o neširenju NATO-a i pomicanju granica Saveza na stanje iz 1997. godine. To je Rusija predložila u prosincu 2021., odnosno dva mjeseca prije početka invazije, piše Ukrajinska Pravda.

Rusko nuklearno oružje - 3 Utrka u nuklearnom naoružanju kreće ispočetka? Kad je riječ o Rusiji, jedna je stvar javna tajna

Posljednji put pitanje ruske nuklearne prijetnje pokrenuto je u veljači u vezi s odlukom Moskve da se povuče iz Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja. 

Vladimir Putin - 3 Što se događa s Putinom? Bivši hrvatski veleposlanik u Rusiji: "Čini mi se da je vjerojatnije to protumačiti njegovim prijateljstvom s Berlusconijem"

Vladimir Solovyov i Putin Putinove pristaše revoltirane potezom Zapada: Medvedev prijeti raketiranjem Haškog suda, televizijski voditelj pokrenuo bi nuklearni napad

Vladimir Putin nedavno je kritizirao plan Ujedinjenog Kraljevstva da Ukrajini opskrbi granate s osiromašenim uranom.

Medvedev je 20. ožujka zaprijetio da će pokrenuti raketni napad na Međunarodni kazneni sud u Hagu, koji je ranije izdao nalog za uhićenje ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju