Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tenzije rastu

Jeziva poruka iz Rusije: "Približavamo se nuklearnoj apokalipsi. Prijetnja je sve veća"

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev
Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev Foto: Afp
Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnost izjavio je da je opasnost od nuklearnog sukoba porasla.

Bivši ruski predsjednik i aktualni zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnost Dmitrij Medvedev u intervju je poručio da je opasnost od nuklearnog sukoba porasla te da isporuke oružja Ukrajini približavaju svijet nuklearnoj apokalipsi.

Na upit je li prijetnja nuklearnog sukoba prošla, poručio je: "Ne, nije prošla. Povećala se. Svakim danom isporuke stranog oružja Ukrajini u konačnici približavaju nas nuklearnoj apokalipsi".

"Imam osjećaj da do određenog trenutka nisu vjerovali i nisu vidjeli kolika je odlučnost Rusije, odnosno njezina predsjednika ili vrhovnog zapovjednika, da učini ono što smo mi učinili. I krivo su izračunali. Posljedice su puno kompliciranije nego što su mogle biti da su s nama  potpisali dokument u prosincu", poručio je Medvedev misleći na sporazum o neširenju NATO-a i pomicanju granica Saveza na stanje iz 1997. godine. To je Rusija predložila u prosincu 2021., odnosno dva mjeseca prije početka invazije, piše Ukrajinska Pravda.

Pročitajte i ovo Rusko nuklearno oružje - 3 Strah i propaganda Utrka u nuklearnom naoružanju kreće ispočetka? Kad je riječ o Rusiji, jedna je stvar javna tajna

Posljednji put pitanje ruske nuklearne prijetnje pokrenuto je u veljači u vezi s odlukom Moskve da se povuče iz Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja. 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin - 3 Nakon novih snimki Što se događa s Putinom? Bivši hrvatski veleposlanik u Rusiji: "Čini mi se da je vjerojatnije to protumačiti njegovim prijateljstvom s Berlusconijem"

Pročitajte i ovo Vladimir Solovyov i Putin "Neprihvatljivo i besmisleno" Putinove pristaše revoltirane potezom Zapada: Medvedev prijeti raketiranjem Haškog suda, televizijski voditelj pokrenuo bi nuklearni napad

Vladimir Putin nedavno je kritizirao plan Ujedinjenog Kraljevstva da Ukrajini opskrbi granate s osiromašenim uranom.

Medvedev je 20. ožujka zaprijetio da će pokrenuti raketni napad na Međunarodni kazneni sud u Hagu, koji je ranije izdao nalog za uhićenje ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene