Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon novih snimki

Što se događa s Putinom? Bivši hrvatski veleposlanik u Rusiji: "Čini mi se da je vjerojatnije to protumačiti njegovim prijateljstvom s Berlusconijem"

Aktualno Galerija Vladimir Putin - 1 Vladimir Putin - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vladimir Putin - 2 Vladimir Putin - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vladimir Putin - 3 Vladimir Putin - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vladimir Putin - 4 Galerija 1/4 >>
Je li ruski predsjednik Putin bolestan i koristi li dvojnika? Ta su se pitanja ponovno pojavila u dijelu zapadnih medija. Podgrijale su ih snimke susreta kineskog i ruskog predsjednika te Putinova obilaska okupiranog Mariupolja dan ranije.

Na snimkama ruskih državnih medija, predsjednik Vladimir Putin sam je upravljao automobilom kojim je obilazio Mariupolj – grad koji je ruska vojska okupirala nakon dugotrajne opsade i velikih razaranja.

Potom se susreo sa skupinom građana. Čak je obišao jedan obnovljeni stan. Ali neki ukrajinski dužnosnici tvrde da u Mariupolju nije bio ruski predsjednik, već njegov dvojnik.

"Mislim da je Putinu važno u ovim ratnim okolnostima, da pokaže kako se ne boji, da je uz vojsku, spreman otići i u blizinu tamo ovih linija fronti. Ako bi se razotkrilo da je u tim slučajevima koristio dvojnike, mislim da bi to bilo porazno za njegovu reputaciju", navodi Božo Kovačević, bivši veleposlanik RH u Rusiji u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Danijela Vrbote.

Iako sasvim ne odbacuje postojanje dvojnika, nudi drugo objašnjenje promjena u Putinovu izgledu.

"Čini mi se da je vjerojatnije to protumačiti njegovim bliskim prijateljstvom sa Silvijem Berlusconijem koji je u znak prijateljstva predložio i usluge svog osobnog estetskog kirurga", dodaje Kovačević.

Snimke potaknule nagađanja

Snimke jučerašnjeg sastanka ruskog predsjednika s kineskim kolegom ponovno su potaknule nagađanja u nekim zapadnim medijima o Putinovu zdravlju i mogućim bolestima. Opisuju da je ruski predsjednik izgledao krhko.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin gesta prkosa Rusija uzvraća udarac zbog Putina: "Svjesno su optužili nevinog čovjeka"

Navode da je držao rukohvat sjedalice kako bi prikrio drhtanje ruku. Dodaju i da je nervozno tapkao nogom.

"Moguće je i isto tako je moguće da se to krije od domaće i svjetske javnosti, ali ne treba zanemariti činjenicu da smo u ratnom stanju i da su čak i takve špekulacije moguće dio propagandnog rata", navodi Kovačević.

Nagađanja o mogućoj Putinovoj bolesti nisu nova. Posebno su se pojačala nakon ruske invazije na Ukrajinu. Ukrajinske obavještajne službe tvrde da ima više zdravstvenih problema, uključujući Parkinsonovu bolest i karcinom.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev, Vladimir Putin Ratni zločini Poruka iz Moskve: ''Odlučili su suditi predsjedniku nuklearne sile - posljedice će biti monstruozne''

Slične su informacije stizale i od izvora u zapadnim obavještajnim službama. Neki su čak govorili da je Putin u terminalnoj fazi, ali 70-godišnji ruski predsjednik i dalje čvrstom rukom vlada iz Kremlja.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene