Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na oporbene prosvjede

Medvedev naredio reviziju afere Hodorkovski

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev naredio je u ponedjeljak glavnom tužitelju da preispita 'utemeljenost' presude u aferi nekadašnjeg naftnog magnata i kritičara vlasti Mihaila Hodorkovskog, priopćio je Kremlj.

Dmitrij Medvedev zadužio je od glavnog tužitelja Jurija Čajku da 'do 1. travnja preispita legitimnost i utemeljenost presuda' 32 osuđene osobe, među kojima i Mihaila Hodorkovskog i njegova glavnog suradnika Platona Lebedeva koji služe 13-godišnju zatvorsku kaznu, piše u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teško mu pada jutarnje buđenje Putinu teško pada buđenje pa vraća zimsko računanje vremena Slika nije dostupna Favoriti Putin i Medvedev I Rusi sutra izlaze na izbore

>> Putin o Hodorkovskom: Lopov mora biti u zatvoru

Dosadašnji predsjednik reagira tako na zahtjev oporbe koja mu je predala listu osoba koje smatra 'političkim zatvorenicima', na susretu od 20. veljače.

Oslobađanje političkih zatvorenika bio je jedan od zahtjeva velikih oporbenih prosvjeda u Moskvi koji su uslijedili nakon osporavanih parlamentarnih izbora održanih 4. prosinca. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene