Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski premijer Putin tražit će od predsjednika Medvedeva ponovno uvođenje zimskog računanja vremena. Teško mu, naime, pada jutarnje buđenje.


Ruski premijer Putin tražit će od predsjednika Medvedeva ponovno uvođenje zimskog računanja vremena. Teško mu, naime, pada jutarnje buđenje, navodi Die Welt.

Vezani članci Ilustracija Rusi u potrazi za novim topovskim mesom, kriterija nema: Psihijatar poziva suicidalne muškarce da se pridruže vojsci Let 3 - 2 Što je ŠČ, tko je mama, a tko traktor? Profesor objasnio riječi pjesme Leta 3

Jedva tri mjeseca od uvođenja 'vječnog ljetnog vremena', kritike prema Kremlju sve su glasnije.

'Ukidanje zimskog računanja vremena, koju je uveo predsjednik Dmitrij Medvedev, na pojedinim je mjestina neproračunata i neplanski uvedena promjena', kazao je premijer Vladimir Putin u Sankt Peterburgu. 'Razgovarat ću s predsjednikom. I meni teško pada to buđenje ujutro', dodao je.

Birači su se već žalili predsjedniku, koji je u listopadu uveo tu promjenu, navodeći kako će, na primjer, snimke nogometnih utakmica za ruske gledatelje kasniti i više nego obično, pa se može desiti da će pojedine utakmice moći gledati tek oko ponoći.

Ukupno je 36% stanovništva u nedavno održanoj anketi 'vječito ljetno vrijeme' okarakteriziralo kao negativnu promjenu. Naime, kako mrak dulje traje, osjećaju se umornije i češće kasne na posao.

Do kraja ožujka Moskovsko će vrijeme, primjerice, biti tri sata ispred zagrebačkog. Najveća se zemlja na svijetu, krajem listopada, prvi put u trideset godina razlikovala od ostatka Europe. Dok je ostatak kontinenta svoj sat pomicao za jedan sat unazad, 73% stanovništva tad je bilo na strani Kremlja i podržalo odluku o uvođenju 'vječnog ljetnog vremena'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju