Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori

Medvedev: Lula je zadnja šansa ua Iran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev je u petak ocijenio da brazilski predsjednik nema velike izglede za uspjeh u posljednjem pokušaju da posredovanjem s Teheranom spriječi donošenje novih sankcija protiv Irana.

Brazilski predsjednik Luis Inacio Lula da Silva ovoga vikenda putuje u Teheran kako bi pokušao uvjeriti Iran da ponovno razmotri blokirani sporazum o razmjeni goriva dok svjetske sile raspravljaju o novim sankcijama. 'Želite da ocijenim izglede predsjednika Lule', rekao je Medvedev novinaru koji ga je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji pitao koliki su Lulini izgledi da uspije. 'Okay. Kako je moj prijatelj brazilski predsjednik optimist, i ja bih trebao biti optimist. Dajem 30 posto', rekao je Medvedev. Lula je upitan da na skali od 1 do 10 ocijeni svoje izglede na sastanku s iranskim čelništvom odgovorio: 'Dao bih 9,9'.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

>> Iran prijeti ‘rušenjem mostova’ sa zapadnim naftnim tvrtkama

Medvedev je, kao i jedan viši dužnosnik SAD-a ovoga tjedna, ocijenio da je Lulin posjet vjerojatno posljednja prilika za nalaženje rješenje za prijepor oko iranskog nuklearnog programa. 'On ima tešku misiju. Stvarno se nadam da će misija brazilskog predsjednika završiti uspješno. To je vjerojatno posljednja prilika prije donošenja odluke u okviru Vijeća sigurnosti', rekao je Medvedev. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene