Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mauritanija: 45 imigranata umrlo zbog hladnoće, gladi i žeđi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrdeset pet imigranata umrlo je od hladnoće, gladi i žeđi ispred afričke obale, nakon kvara motora na njihovu čamcu, pokušavajući doploviti do Kanarskog otočja u Španjolskoj, doznaje se u utorak od mauritanskog sigurnosnog izvora.

Ukupno 42 imigranta, većinom Senegalca, umrla su "od hladnoće, gladi i žeđi i izbačeni su iz čamca" pošto im se prije tjedan dana u vodama Maroka pokvario motor, izjavio je izvor koji nije htio otkriti identitet.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Haiti pomoć ne stiže Nekad rajskim otokom vladaju bande, širi se i zaraza: "Cijeli dan ne jedem, a zatim idem u krevet bez ičega u želucu"

Čamac koji je 16. listopada isplovio iz Ziguinchora (na jugu
Senegala) u ponedjeljak se nasukao kod Laguerre (granica između Mauritanije i zapadne Sahare) s 98 preživjelih imigranata, od kojih je dvoje umrlo u noći na utorak i jednim truplom.

Četvero preživjelih koje je pronašla mauritanska vojska u utorak su bili kritično u bolnici u Nouadhibouu, na sjeverozapadu Mauritanije.

Preostalih devedeset dvoje preživjelih je "iscrpljeno", u šoku, a neki osjećaju "kratkotrajnu" obamrlost, dodaje isti izvor.

Imigranti su većinom Senegalci, izjavili su za agenciju France Presse tamošnji upravni izvori koji su utvrdili da neki imigranti dolaze iz Malija, Gvineje Bisao i Gambije.

Nakon višemjesečnog zatišja, španjolske vlasti izvješćuju o novom imigrantskom valu prema Kanarima, unatoč tome što europska agencija Frontex provodi pojačani pomorski i zračni nadzor zapadnoafričke obale.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene