Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četrdeset pet imigranata umrlo je od hladnoće, gladi i žeđi ispred afričke obale, nakon kvara motora na njihovu čamcu, pokušavajući doploviti do Kanarskog otočja u Španjolskoj, doznaje se u utorak od mauritanskog sigurnosnog izvora.


Ukupno 42 imigranta, većinom Senegalca, umrla su "od hladnoće, gladi i žeđi i izbačeni su iz čamca" pošto im se prije tjedan dana u vodama Maroka pokvario motor, izjavio je izvor koji nije htio otkriti identitet.

Vezani članci Slika nije dostupna Strahuje se da je više od 50 migranata umrlo od žeđi u saharskoj pustinji u Nigeru Slika nije dostupna U posljednjih 48 sati najmanje 110 ljudi umrlo je od gladi u Somaliji

Čamac koji je 16. listopada isplovio iz Ziguinchora (na jugu
Senegala) u ponedjeljak se nasukao kod Laguerre (granica između Mauritanije i zapadne Sahare) s 98 preživjelih imigranata, od kojih je dvoje umrlo u noći na utorak i jednim truplom.

Četvero preživjelih koje je pronašla mauritanska vojska u utorak su bili kritično u bolnici u Nouadhibouu, na sjeverozapadu Mauritanije.

Preostalih devedeset dvoje preživjelih je "iscrpljeno", u šoku, a neki osjećaju "kratkotrajnu" obamrlost, dodaje isti izvor.

Imigranti su većinom Senegalci, izjavili su za agenciju France Presse tamošnji upravni izvori koji su utvrdili da neki imigranti dolaze iz Malija, Gvineje Bisao i Gambije.

Nakon višemjesečnog zatišja, španjolske vlasti izvješćuju o novom imigrantskom valu prema Kanarima, unatoč tome što europska agencija Frontex provodi pojačani pomorski i zračni nadzor zapadnoafričke obale.