Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen je

Tko je Uroš B.? Masovni ubojica živio je sam i bio nezaposlen: "On je oduvijek bio čudan"

Napadač iz Mladenovca
Napadač iz Mladenovca Foto: Instagram
U Srbiji je satima trajala potraga za 21-godišnjim Urošem B., koji je u četvrtak navečer počinio masovno ubojstvo u Mladenovcu kod Beograda. Uhićen je u Kragujevcu, gradu udaljenom 150 kilometara od Mladenovca.

U pucnjavi kod Mladenovca ubijeno je osmero ljudi, a više ih je ranjeno.

Ubojica Uroš B. bio je cijelu noć u bijegu, pa je za njim pokrenuta velika policijska akcija. Na terenu je bila specijalna i interventna policija, pretraživala je okolna sela.

21-godišnji Uroš B. posljednji put je viđen kod Malog Požarevca. Vozio je automobil marke Mercedes, pišu lokalni mediji.

Telegraf piše da Uroš B. nije ranije osuđivan, no prijavljivan je za nasilje i poznavali su ga kao problematičnog muškarca.

Živio sam jer se svađao s roditeljima

Susjedi Uroša B. pričaju da je živio sam jer se često svađao s roditeljima. Otac mu je u vojsci, a majka radi u bolnici Vojno-medicinska akademija.

Nije bio zaposlen, a kako pričaju, živio je od novca koji mu je obitelj davala.

"Nikada se nismo družili s njim, znali smo ga iz viđenja, ubijeni su moji prijatelji", kroz plač je rekla jedna djevojčica koja zna stradale iz Dubone za Blic.

I drugi susjedi Uroša B. opisuju trenutke prije masakra te govore o 21-godišnjem ubojici.

"Roštiljali su, on je došao točno u 22:30 i ispalio rafale, ja sam istrčao napolje. Žena mi je vikala: 'Nemoj, molim te, izlaziti'. Petero njih je ležalo mrtvo, ostali su bježali i vrištali, bježali su preko polja", kazao je Žarko.

"Kakav monstrum treba biti? Pucao je na djecu. On je oduvijek bio čudan, ali nije se s njima svađao. Ni s kim nije bio u svađi. Kad je policajac vidio da mu je sestra pala, odmah je skočio na njega i pokušao ga je razoružati", ispričala je kroz plač jedna od susjeda.

Pročitajte i ovo Urgentni centar Najmanje osmero poginulih Potresni prizori ispred Urgentnog centra u Beogradu: Obitelji čekaju informacije o ranjenima u bestijalnom napadu

Uhićen nedaleko od Kragujevca

Uhićen je nedaleko od Kragujevca.

Kako se može vidjeti po društvenim mrežama, objavio je snimku kako se kupa u zaleđenom jezeru ili rijeci. Na snimci je označio Kristijana Golubovića, a govori i kako je on "mali Kristijan".

Kristijan Golubović je osuđivani kriminalac koji je više godina svojeg života proveo u zatvoru nego na slobodi, piše Nova.rs.

U četvrtak navečer nasumično je upucao 18 osoba, preminulo je njih osam.

Pročitajte i ovo Majka djevojčice iz Beograda Srećom ostala živa Ispovijest majke učenice iz beogradske škole: "Bila je u platonskoj vezi s ubojicom. Živa je jer me nije poslušala"

Prije krvavog pohoda napadač je bio u školskom dvorištu s društvom, ali ubrzo je došlo do svađe i mladić je otišao kući, uzeo oružje i počeo pucati po ljudima.

Više informacija o masovnom ubojstvu koje je počinio potražite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene