Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u SAD-u

Majka iz pakla: Svoje blizance (16) tjerala da jedu i piju izmet i urin, vezala ih lisicama, tukla i izgladnjivala

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U utorak je dvoje djece, šesnaestogodišnji blizanci, dječak i djevojčica, uspjelo pobjeći iz obiteljskog doma u Houstonu u Teksasu i potražilo pomoć susjeda.

Njihova majka, 40-godišnja Zaikiya Duncan i njezin dečko, 27-godišnji Jova Terrell pobjegli su iz kuće kad su shvatili da su blizanci izašli. Uhićeni su nešto kasnije u mjestu Baton Rouge, udaljenom četiri sata vožnje.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno osuđen Pijani otac vrijeđao i dirao maloljetnu kćer: "Bolje da sam te izd*kao u WC-u nego što sam te napravio" Ilustracija Završila iza rešetaka Drama kod Varaždina: Godinama zlostavljala 25 godina starijeg izvanbračnog supruga pa mu zaprijetila

Tinejdžere su držali gole, vezane lisicama za kolica u praonici rublja, vezana su im bila i stopala.

Na fotografijama koje kruže društvenim mrežama vide se duboke posjekotine, modrice i ožiljci na zapešćima i gležnjevima, kao i ožiljci na drugim dijelovima tijela.

Pronašao ključ od lisica u torbici svoje majke

Dječak je rekao da je pronašao ključ od lisica u torbici svoje majke i sakrio ga u usta, a na slobodu je pobjegao u pet ujutro. Na sebi je imao samo hlače, a njegova setra imala je tanku majicu s kapuljačom i hlače.

Oboje su bili bosi. Pokucali su na nekoliko vrata u susjedstvu prije nego što ih je primio jedan od susjeda.

Ostalo petero djece Zaikiye Duncan u dobi od sedam do 14 godina na skrb je preuzela služba za zaštitu djece.

Otac djece bez komentara

Otac djece Nicholas Menina, fotograf i medijski direktor baptističke evanđeoske crkve, živi u Baton Rougeu sa suprugom. Nije htio komentirati ovu temu za medije, piše Daily Mail.

16-godišnji dječak rekao je istražiteljima da mu je majka jednom dala 24 tablete Benadryla, koje se obično koriste za alergije i prehlade, kako bi ga uspavala.

Uobičajena doza je jedna do dvije tablete svakih šest sati, a najviše 12 u 24 sata. Bio je prisiljen uzeti cijeli paketić odjednom, a tablete su kod njega izazvale napadaj.

Duncan je tada smanjila dozu te mu je davala 20 tableta. Njegova sestra blizanka također je dobila opasne doze lijekova.

Sipala im izbjeljivač u grlo i na genitalije

Djeca su rekla istražiteljima da im je majka sipala izbjeljivač u grlo i na genitalije dok im izbjeljivačem nije opekla i oštetila kožu.

Također ih je tjerala da piju sredstva za čišćenje kućanstva kao kaznu ako "previše pričaju".

Duncan je djeci zabranila da koriste kupaonicu. Bili su prisiljeni vršiti nuždu i mokriti po sebi, a zatim to jesti i piti. Imali su na raspolaganju samo prljavu vodu iz kante za pranje, rekli su istražiteljima.

Ispričali su da su bili izloženi ekstremnim premlaćivanjima, pri čemu je njihova majka koristila produžne kablove, karniše i druge metalne motke kako bi ih udarala.

Njezin dečko, Terrell, često je udarao 16-godišnjaka.

Djeca ozbiljno pothranjena

Djeca su bila ozbiljno pothranjena kada su pobjegla u utorak. Rekla su da su izgladnjivana i hranjena jedan do tri puta tjedno, preživljavajući na sendvičima od senfa ili umaka.

Obitelj je živjela u kući s četirima spavaćim sobama, tri kupaonice, dnevnim boravkom i blagovaonicom, natkrivenom terasom, garažom za dva automobila i pristupom dobro održavanom zajedničkom bazenu i vodenom parku.

Duncan je prije 10 godina bila optužena za zlostavljanje djece. Majci su tada službe oduzele djecu, no ubrzo su joj sva bila vraćena.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene