Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mađarska državna policija odustala je od istrage oko bijega bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog u Mađarsku, otkrila je ta institucija u srijedu za mađarsku novinsku agenciju MTI.


Istraga je pokrenuta u prosincu prošle godine zbog sumnje "o krijumčarenju ljudi i drugih kaznenih djela nepoznatog počinitelja", no odbačena je zbog izostanka kriminalnih aktivnosti, objavila je policija.

Vezani članci Rusko cjepivo, Sputnik V Iako još nije odobreno u EU-u: Mađarska dala zeleno svjetlo za rusko cjepivo Sputnjik V Slika nije dostupna Novi postupci protiv bivšeg makedonskog premijera: Gruevski ilegalno financirao svoju stranku

Nekoliko portala je ranije u srijedu prenijelo odluku policije, tvrdeći da je Gruevski imao ispravne putne dokumente kad je prelazio granice na svom putu do Mađarske od Sjeverne Makedonije.

Gruevski je na vlasti u Skoplju bio od 2006. do 2016. Nalog za njegovim uhićenjem objavljen je 12. studenog nakon što se nije pojavio na izvršenju dvogodišnje kazne zbog korupcije.

Dva dana kasnije je na svojoj Facebook stranici objavio da je u Budimpešti i da je zatražio politički azil. Istog je dana u Skoplju izdana međunarodna tjeralica, a tjedan dana kasnije je Gruevski objavio da mu je odobren azil. (Hina)