Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredno stanje u mađarskoj

Restrikcije na benzinskim pumpama: "Samo s našim tablicama možete točiti gorivo po sniženim cijenama"

Mađarska je uvela izvanredno stanje i donijela niz odluka prema kojima se između ostalog samo automobilima s mađarskim tablicama omogućava kupnja goriva po sniženim cijenama na njihovim benzinskim postajama.

Samo automobili s mađarskim registarskim oznakama moći će točiti gorivo na mađarskim benzinskim postajama po sniženoj cijeni od 480 forinti (9,26kn) po litri. Jedna je to od prvih odluka Orbanove vlade nakon što je u toj zemlji uvedeno izvanredno stanje zbog rata u Ukrajini.

Detalji ove mjere još nisu poznati, a vladina uredba se očekuje do kraja dana. Mađarski mediji napominju da će ovaj potez dodatno opteretiti benzinske postaje, koje će morati stalno provjeravati registarske tablice vozača koji toče gorivo.

Pročitajte i ovo Mađarski premijer Viktor Orban (Foto: AFP) objava na facebooku VIDEO Orban pojasnio odluku o izvanrednom stanju: Mađarska uvodi porez na tvrtke

Pročitajte i ovo Miro Skalicki "država može učiniti nešto" Stručnjak za Dnevnik Nove TV o rastu cijena goriva te ima li razloga za optimizam: "Ako gledamo raspoloživost nafte i naftnih prerađevina, to nije nikakav problem"

Ovom odlukom, koja na snagu stupa u petak, mađarska vlada želi spriječiti zlouporabe i masovno točenje benzina stranim državljanima, nakon što je ta zemlja zamrznula cijene goriva daleko ispod onih tržišnih.

Mađarska vlada i dalje je složna oko toga da ne podržavaju naftni embargo, na kojeg poziva Europska unija te su naglasili da su spremni podržati sve sankcije koje više štete Rusiji nego EU i Mađarskoj, no smatraju da embargo na naftu nije jedna od njih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene