Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Ukrajini

VIDEO Putin potpisao novi dekret! Deset poginulih u raketnim napadima na Ukrajinu, oglasila se Rusija

Spasioci nose ranjenu ženu nakon raketnog napada na Pokrovsk
Spasioci nose ranjenu ženu nakon raketnog napada na Pokrovsk Foto: Afp
Raste broj poginulih u napadima na ukrajinska područja, dok Bjelorusija započinje vojne vježbe u blizini poljske i litvanske granice.

U ruskim raketnim napadima na istočni grad Pokrovsk, ubijeno je najmanje osam ljudi, a nekoliko ih je ranjeno, rekao je regionalni guverner Pavao Kirilenko. Dodao je da su u udarima oštećene dvije stambene zgrade, ugostiteljski objekti i trgovine. U regiji Harkiv smrtno je stradalo dvoje ljudi.

Pročitajte i ovo Zmija smukulja u Dubravi uspješna akcija FOTO/VIDEO Uzbuna u Dubravi! Zmija se uvukla u zid garaže, intervenirali iz Dumovca

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na društvenim mrežama  objavio je video uništene stambene zgrade u Pokrovsku i osvrnuo se na rat u Ukrajini. "Moramo zaustaviti ruski teror. Svi koji se bore za slobodu Ukrajine spašavaju živote. Svi u svijetu koji pomažu Ukrajini pobijedit će teroriste zajedno s nama. Rusija će odgovarati za sve što je učinila u ovom strašnom ratu", napisao je Zelenski.

Oglasilo se rusko ministarstvo obrane. Priopćilo je da su ruske snage pogodile ukrajinski zapovjednički centar u gradu Pokrovsk. U međuvremenu, na društvenim mrežama pristižu nove snimke ruskog napada na ukrajinski istočni grad. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se suspendiraju ruski sporazumi o dvostrukom oporezivanju sa zemljama koje su uvele sankcije Moskvi, javlja državna novinska agencija RIA.

Bjelorusija započela vojne vježbe kraj poljske i litavske granice 

Bjelorusija je u ponedjeljak započela vojne vježbe u blizini poljske i litvanske granice, dok rastu napetosti s dvije članice NATO-a zbog Wagnerovih plaćenika koji su se preselili u Bjelorusiju nakon njihove kratkotrajne pobune u Rusiji.

I Poljska i Litva pojačale su sigurnost granica otkako su tisuće Wagnerovih boraca stigle u Bjelorusiju, saveznicu Rusije, prema sporazumu koji je okončao njihovu oružanu pobunu krajem lipnja i omogućio njima i njihovom vođi Jevgeniju Prigožinu da izbjegnu kaznene optužbe.

Pročitajte i ovo Požar u Portugalu Jedno od poznatih turističkih odredišta VIDEO S požarom koji bjesni bori se više od 800 vatrogasaca: "Kritična, teška i složena situacija"

Poljska i Litva izvijestile su početkom mjeseca da se spremne na provokacije Moskve i Minska u osjetljivom području gdje obje zemlje graniče s Bjelorusijom, kao i s ruskom enklavom Kalinjingradom. Tada su dva bjeloruska helikoptera nakratko ušla u poljski zračni prostor, a bjeloruske vlasti odbacile su sve optužbe o povredi zračnog prostora Poljske.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene