Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srećom protiv krize

Loto groznica: Šanjolska u iščekivanju 3 milijarde eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobitak veći od 3 milijarde eura sutra se izvlači u Španjolskoj. El Gordo ili Debeli, najpopularnija je i najbogatija lutrija na svijetu. Španjolci su ovom božićnom lutrijom zaluđeni već dva i pol stoljeća.

Redovi pred dućanima sa srećkama. Španjolci su zaluđeni božićnom lutrijom popularno zvanom 'El Gordo' ili 'Debeli'. Milijun i dvjesto tisuća igrača u borbi za više od 3 milijarde eura. 

Pročitajte i ovo Ilustracija tužio organizatore Vidio svoje brojeve i s listićem došao u lutriju po 315 milijuna eura, a onda se šokirao: "Dogodila se pogreška..." Ilustracija Kakav peh (Ne)sretnik dobio 36 milijuna dolara, ali nije preuzeo dobitak na vrijeme

'Ništa nije tako krcato kao dućani sa srećkama, a to pokazuje da se svi nadamo. Sreća može zakucati na vrata svakome od nas', kaže Luz Adriana Villa.

ORIOL SOLER
'Ne mislim da će kriza zaustaviti ljude da kupuju srećke. Iluzija da imaš malo više novca uvijek je dobra', kaže Oriol Soler.

El Gordo ima tradiciju dugu gotovo 250 godina. Osnovao ju je španjolski kralj kada je trebao novac za državne poslove. Danas je to jedna od najpopularnijih i najbogatijih lutrija u svijetu. 

'Ovo je tradicija jednako kao i kupnja božićnog drvca i ukrasa. Primjetio sam da su ljudi u blagdanskom raspoloženju odmah nakon izvlačenja. To je čudesna stvar', kaže voditelj poslovnice lutrije Teodoro Baro.

Srećke je moguće kupiti putem interneta pa lutriju igraju diljem svijeta. Čak i oni koji su sumnjičavi prema vlastitoj sreći. 

'Inače ne igram lutriju, ali ovo je za mene bila nesretna godina - upravo sam ostala bez posla. Vidjet ćemo hoće li kraj godine biti sretniji. Možda se sreća izbalansira', nada se Jordi Coll.

Spektakl izvlačenja je sutra. Prenosi se na radiju, a traje puna tri sata. Vrijeme će tada stati za mnoge Španjolce koji će s nestrpljenjem iščekivati brojeve još jedne božićne, debele lutrije i nadati se podebljanju bankovnog računa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene