Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javno se ispričali

Umjesto slike poginulog vojnika objavili fotografiju zvijezde Jackassa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novozelandski list napravio je velik gaf, uzevši fotografiju zvijezde Jackassa Ryana Dunna s Facebook profila izraelskog vojnika rođenog u Novom Zelandu, koji je poginuo u Gazi. U NZ Heraldu su mislili da je riječ o fotografiji tog vojnika.

Nakon što se pogrešna fotografija pojavila na naslovnici, nije dugo trebalo da javnost to primjeti, a u međuvremenu se listz ispričao, kako obitelji poginulog 21-godišnjeg narednika Guya Boylanda, tako i javnosti.

Pročitajte i ovo Automobil u kojem su ubijeni sinovi vođe Hamasa - 3 Ubijena i četiri unuka Izrael tvrdi: Amir, Mohamad i Hazem ubijeni su jer su bili borci, a ne zato što su sinovi vođe Hamasa Bajram u Gazi - 2 Ramazanski bajram Vjernici mole ispred razorenih džamija: "Ovaj bajram je velika rana, bol i mučenje"

Boyland je inače rodom iz Taupoa na Novom Zelandu, a još kao dijete se preselio u Izrael.

Do pogreške je došlo jer je Boyland objavio na svojem profilu nekoliko fotografija Dunna, koji je još 2011. poginuo u automobilističkoj nesreći.

Obitelji poginulog Boylanda obratili su se osobno glavni urednik NZ Heralda Shayne Currie te izvršna direktorica APN-ovog novozelandskog odjela, jane Hastings.

"Šlanovi obitelji su više nego susretljivi, obzirom na okolnosti i oprostili su grešku. Ispričao sam se što smo dorinjeli njihovoj boli i obećao im da ću ih držati informiranima o tome kako i zašto se to dogodilo", napisao je u javnoj isprici objavljenoj na webu lista Currie, a prenosi Guardian.

Currie se ispričao i čitateljima. "Javnost mora imati povjerenja da donosimo točne vijesti, a mi se moramo pobrinuti da se ovo više ne ponovi", zaključio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene