Obavijesti Video Pretražite Navigacija
komplikacije tijekom operacije

Lažna anesteziologinja osuđena na doživotni zatvor: Ubila tri osobe zbog krive procjene o količini sredstva za narkozu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Viši pokrajinski sud u Kasselu osudio je u srijedu jednu liječnicu na doživotnu kaznu zatvora zbog trostrukog ubojstva te deseterostrukog pokušaja ubojstva koje je počinila za vrijeme rada u bolnici u saveznoj pokrajini Hessen gdje se lažno predstavljala kao specijalistica anesteziologije.

Sud je ustvrdio da je 51-godišnja Maike S. odgovorna za smrt troje pacijenata koji su svi umrli nakon komplikacija tijekom operacija.

"Osuđena je krivo procjenjivala količinu sredstva za narkozu te u više navrata nije reagirala na sepsu kao ni na dugotrajno pomanjkanje kisika", stoji u obrazloženju presude.

Pročitajte i ovo Estetska operacija - 1 Blokirao ih i sve negira Ispovijest pacijenata koje je unakazio - estetski kirurg: "Morala sam otići i kod psihijatra jer s tim ožiljcima moram živjeti. Užasavam se vjetra jer se bojim da mi ne otkrije ožiljke"

Pročitajte i ovo Kiretaža, ilustracija Kiretaža bez anestezije Iz dvije bolnice poručili da pacijentice same biraju način zahvata, javilo se još žena: "Kada je počelo čupanje iz mene, mislila sam da ću otići na onaj svijet"

Optužena se 2015. s lažnom specijalističkom diplomom anesteziologinje zaposlila u bolnici u Fritzlaru a prevara je izišla na vidjelo dana tek nakon što se 2018. premjestila na posao u jednu drugu saveznu pokrajinu prilikom čega su Liječničkoj komori upale u oči nepravilnosti u njezinoj liječničkoj dokumentaciji.

Sud u Kasselu je ustvrdio posebnu težinu kaznenog djela što isključuje puštanje na slobodu nakon odsluženih 15 godina kazne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene