Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri osobe ostale su zatrpane u lavini na Zelengori u BiH, a jedna osoba pritom je zadobila prijelom obje noge.


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijest o nesreći prenijela je Federalna televizija BiH, a akcija spašavanja, u kojoj je sudjelovao i helikopter EUOFOR-a, završena je sinoć oko 22 sata. Glasnogovornik EUFOR-a Andy Willis, izjavio je kako je za akciju spašavanja nije bilo potrebno slati više od jednog helikoptera, a ozlijeđene osobe su prebačene u sarajevsku bolnicu.

Snježna lavina bila je zatrpala Veljka Golijanina, njegovog sina Petra, koji je zadobio ozlijede koljena, vozača Bojana Lopatića te snimatelja i autora filma ’Zelengora’ i člana ekipe Radojicu Ćosovića iz Foče, koji je mobiteom o ovoj nesreći obavijestio službu Civilne zaštite u Foči te komandu EUFOR-a u Butmiru i medije.

Vezani članci Snijeg u Zagrebu, ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) - 1 DHMZ izdao dugoročnu prognozu, objavljeno kakva nas zima očekuje Vezano dijete na krevetu (Foto: Dnevnik.hr) Novi skandal u domu iz kojeg su procurile šokantne fotografije zlostavljane djece s poteškoćama

’Intervencijom pripadnika EUFOR-a ove osobe su evakuirane i helikopterom prebačene u Centar urgentne medicine Košovo oko 21.30 sati. Prema našim saznanjima nalaze se van životne opasnosti’, precizirala je glasnogovornica Centra javne sigurnosti Istočno Sarajevo Danka Tešić. Radojica Ćosović je ispričao da ih nisu smjeli pomicati kako ne bi izazvali i nove lavine, ali su uspjeli stupiti u kontakt sa službom Civilne zaštite u Foči i komandom EUFOR-a u Butmiru, koji su im odmah obećali da će poslati helikoptere kako bi ih evakuirali.