Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi preživjeli

EUFOR spasio filmsku ekipu koju je 'pomela' lavina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri osobe ostale su zatrpane u lavini na Zelengori u BiH, a jedna osoba pritom je zadobila prijelom obje noge.

Vijest o nesreći prenijela je Federalna televizija BiH, a akcija spašavanja, u kojoj je sudjelovao i helikopter EUOFOR-a, završena je sinoć oko 22 sata. Glasnogovornik EUFOR-a Andy Willis, izjavio je kako je za akciju spašavanja nije bilo potrebno slati više od jednog helikoptera, a ozlijeđene osobe su prebačene u sarajevsku bolnicu.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Ilustracija Pronađena tijela Dvoje planinara poginulo u Alpama: Pogodila ih snažna lavina

Snježna lavina bila je zatrpala Veljka Golijanina, njegovog sina Petra, koji je zadobio ozlijede koljena, vozača Bojana Lopatića te snimatelja i autora filma ’Zelengora’ i člana ekipe Radojicu Ćosovića iz Foče, koji je mobiteom o ovoj nesreći obavijestio službu Civilne zaštite u Foči te komandu EUFOR-a u Butmiru i medije.

’Intervencijom pripadnika EUFOR-a ove osobe su evakuirane i helikopterom prebačene u Centar urgentne medicine Košovo oko 21.30 sati. Prema našim saznanjima nalaze se van životne opasnosti’, precizirala je glasnogovornica Centra javne sigurnosti Istočno Sarajevo Danka Tešić. Radojica Ćosović je ispričao da ih nisu smjeli pomicati kako ne bi izazvali i nove lavine, ali su uspjeli stupiti u kontakt sa službom Civilne zaštite u Foči i komandom EUFOR-a u Butmiru, koji su im odmah obećali da će poslati helikoptere kako bi ih evakuirali.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene