Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kotoranin traži suočenje sa zatočenicima logora Morinj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od šestorice bivših pripadnika JNA, osumnjičenih da su počinili ratni zločin u crnogorskom Morinju tijekom rata između tadašnje JNA i Hrvatske, zatražio je suočenje sa svim zarobljenicima iz tog logora.

Kotoranin Boro M. Gligić (55), kazao je da će to zatražiti kako bi sudu dokazao svoju nevinost, a svojoj djeci da im otac nije ratni zločinac.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države Slika nije dostupna Tražio ga i Interpol Crnogorska policija uhitila osumnjičenika za zločine u Morinju

'Tražim da se sa svim zarobljenicima koji su tada bili u logoru
suočim, ali ovdje, ili, u krajnjem slučaju, pred sudom u Den Haagu. Neću pristati da se to obavi u Hrvatskoj, jer znam što bi se ondje događalo', kazao je Gligić.

Gligić je kazao da će se odazvati pozivu istražnog suca Višeg suda u Podgorici Radmira Ivanovića, jer 'nema razloga bježati i kriti se'.

Ivanović je donio rješenje o pokretanju istrage protiv Gligića, Mlađena M. Govedarice (52) iz Herceg Novog, Zlatka I. Tarlea iz Kotora, koji živi u Beogradu, Špira S. Lučića (48) iz Igala, Iva D. Menzalina (55) iz Kotora te Iva M. Gojnića (45) iz Bara.

Svi su oni osumnjičeni da su počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i protiv ratnih zarobljenika.

Od osumnjičenih zasad još nisu bili saslušani Gligić i Tarle.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene