Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio u zatvoru

Koristio 19 lažnih imena kako bi švercao mobitele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
On je Sorin iz Dragasanija, Ionel iz Constante, Florin iz Bukurešta, a lista se nastavlja sve do 19 imena i prezimena. Zapravo, on je rumunjski prevarant, koji je lažne identitete koristio za sitne prevare.

Svi ti izmišljeni identiteti, poslužili su Tudoru Constantinu Sorinu za kupnju desetaka mobitela i krivotvorenje osobnih dokumenata. Kako kupnju mobitela nikad nije plaćao, za njegov slučaj, ili bolje reći slučajeve, zainteresirala se i rumunjska policija, koja ga je lovila posljednje tri godine, a pronašli su ga u mjestu Pitesti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

'Ne znam zašto sam koristio toliko imena. Više ih se i ne sjećam, ima ih previše', Rekao je 26-godišnji Constantin za ProTV, no sva njegova prezimena imala su nešto zajedničku, završavala su na 'escu'. On pak priznaje, kako ih je smišljao, jer mu je to bila opsesija. Policiji čestita što su ga uspjeli pronaći, a i sam kaže kako je upoznao policajce koji su jako dobri u svom poslu.

Constantin je identitete koristio kako bi kupovao pretplatničke pakete mobitela, koje bi odmah potom preprodavao, prije nego što bi ga itko mogao povezati s kriminalnom radnjom. Dosad je četiri puta bio osuđivan, a ima i pregršt prekršajnih prijava. Zbog te činjenice te svih navedenih ostalih faktora, Constantin i njegovi ostali 'identiteti', sljedećih će šest i pol godina provesti u zatvoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene