Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Groblje tenkova

Od ruskih tenkova iz konvoja ostali samo dugmići: Bili su nadomak Kijeva, a onda su ih dočekali Ukrajinci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Satelitske snimke mjesta u blizini Kijeva pokazuju gdje je zaustavljen ruski konvoj tenkova koji je putovao prema glavnom gradu Ukrajine. Ukrajinci su objavili i snimke s terena na kojima se vidi da je velik broj tenkova i oklopnih vozila uništen.

Dok su se u Bjelorusiji u ponedjeljak održavali rusko-ukrajinski pregovori, ruska je vojska trpjela ogromnu štetu pred ulazom u Kijev. U Bači, mjestu koje se nalazi oko 25 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada Ukrajine, iz zasjede je napadnut konvoj ruskih tenkova i oklopnih vozila.

Osim putem satelita, koji su snimili konvoj dok je putovao, posljedice borbe vidljive su i na snimkama koje su objavili ljudi s terena. Na mjestu zasjede sada se nalazi groblje tenkova. Oko 15 vozila je uništeno, kao i većina ceste kojom su vozili. Uništene su obližnje kuće i drveće, izvijestio je britanski Telegraph.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BEZ PANIKE Ove subote Hrvatskom neće odjekivati sirene za opasnost: Civilna zaštita objasnila i zašto

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RAT U UKRAJINI Oglasio se jedan od najžešćih Putinovih kritičara: ''Nemojmo biti nacija kukavica, ludi car nije Rusija, izađite na ulice''

"Gledajte što su učinili mome domu, ali i mi smo dali koliko smo dobili, pa su od napadača ostali samo rezervni dijelovi", rekao je mještanin Bače koji je snimio i objavio video s mjesta borbe. Na nekim se snimkama vide i mrtva tijela ruskih vojnika.

Gradonačelnik Bače Anatolii Fedoruk slavio je pobjedu već tijekom pregleda štete koja je učinjena mjestu.

"Ukrajinske oružane snage zaustavile su neprijateljski konvoj. Ovo je rezultat njihove invazije i djelo naših oružanih snaga. Nažalost, i kuće su oštećene, ali njih ćemo izgraditi", rekao je Fedoruk.

Ukrajinci se u borbi protiv tenkova i oklopnih vozila, između ostalog, koriste i protutenkovskim NLAW projektilima koje im je donirala Velika Britanija. Radi se o jednokratnom projektilu koji se ispaljuje s ramena.

Rat u Ukrajini traje već skoro tjedan dana. Sedmi je dan ruske invazije započeo žestokim napadima na niz gradova. U srijedu bi se trebao održati drugi krug pregovora, ali ni s jedne strane ne stižu optimistične prognoze. >>OPŠIRNIJE

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene