Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stizao sa sjevera

Što je s ruskim konvojem tenkova koji se kreće prema Kijevu? "Prema našim najboljim procjenama..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki konvoj ruskih oklopnih vozila koji je krenuo prema Kijevu trenutno je u "zastoju", javio je Pentagon.

Konvoj dug kilometrima u kojemu su stotine ruskih oklopnih vozila, tenkova i prateće opreme trenutno je "u zastoju" na svojem putu, rekao je glasnogovornik američkog ministarstva obrane John Kirby.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Vrijedno 61 milijardu dolara Rusija napala ukrajinske željeznice: Njihov cilj je samo jedan Ilustracija Raketni udari Velik ruski napad na Ukrajinu, Poljska digla borbene avione: "Glavni cilj neprijatelja su naši ljudi"

"Prema našim najboljim procjenama, nisu napravili nikakav značajan napredak u posljednja 24 do 36 sati", rekao je Kirby na brifingu u Pentagonu u srijedu.

Rekao je da je kašnjenje možda zbog toga što su se snage "pregrupirale i ponovno procjenjivale napredak koji nisu napravile i kako nadoknaditi izgubljeno vrijeme".

Dodao je da su "logistički i održivi izazovi" i "otpor Ukrajinaca" također čimbenici. Neprovjerena izvješća pokazuju da vojnicima ponestaje goriva i hrane.

Dužnosnici u regijama koje su pale pod rusku vlast tvrdile su da vojnici haraju supermarketima u potrazi za namirnicama i da su obroci koje im je dala vojska nestali, piše BBC.

Britanska vojna obavještajna služba procijenila je da konvoj koji se Kijevu približava sa sjevera "ostaje više od 30 km od središta grada budući da je zaustavljen jakim ukrajinskim otporom i mehaničkim kvarovima".

Više o ratu u Ukrajini pročitajte >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene