Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrde u Maxaru

FOTO Zlokobna kolona je veća nego se mislilo: Konvoj tenkova proteže se na 64 kilometra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolona tenkova koji se kreću prema Kijevu, čini se, duža je nego se isprva mislilo.

Iz tvrtke za satelitske snimke Maxar Technology kažu da su ranija izvješća koja pokazuju da je kolona ruskih oklopnih vozila i tenkova koja napreduje prema Kijevu duga 17 milja (27 km) netočna.

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen, Emmanuel Macron i Xi Jinping A oni u nikad boljim odnosima Macron i Von der Leyen traže od Kine da pritisne Rusiju: "Zapadne sile nisu spremne napustiti Kijev" David Cameron u Ukrajini "Priznali da su sudionici rata" Rusija uputila zastrašujuće upozorenje svjetskoj velesili: "Posljedice će biti katastrofalne"

Prema Maxaru, konvoj se zapravo proteže oko 40 milja (64 km).

Tvrtka je dodala da nove slike također prikazuju kopnene trupe i napadne helikoptere u južnoj Bjelorusiji, manje od 30 kilometara od granice s Ukrajinom, javlja BBC.

Maxar je ažuriranu duljinu konvoja pripisao dodatnim satelitskim snimkama koje su prikupili i analizirali. Iz Maxara su rekli da podaci i slike snimljene u ponedjeljak pokazuju da se konvoj proteže od zračne baze Antonov do sjeverno od Pribyrska u Ukrajini.

Usporedbe radi, Pribyrsk je bliže granici Ukrajine i Bjelorusije i propalog nuklearnog reaktora u Černobilu nego Kijevu.

Inače, šesti je dan invazije na Ukrajinu. Zemljom odjekuju sirene. Prema britanskoj obavještajnoj službi, napredovanje prema Kijevu Rusima ide slabije od očekivanog "zbog logističkih poteškoća". Ukrajinci tvrde da Rusi gađaju civilne ciljeve u drugom po redu najvećem gradu u Ukrajini, Harkivu. Na društvenim mrežama objavljena je snimka granatiranja glavnog trga. Ozlijeđeno je najmanje šestero ljudi, među njima i dijete.

Rat iz minute u minutu pratite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene