Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajina se odupire

VIDEO Rusija pojačava napade diljem Ukrajine: U tjedan dana zauzeli značajna područja, ali niti jedan veći grad

Ruska vojska pojačava napade diljem Ukrajine, no zasad nema konkretnijih rezultata. Zabrinjava što su napadi sve češći na civilne objekte, pa raste i broj žrtava.

U sedam dana, Rusija je zauzela značajna područja na sjeveru, istoku i jugu zemlje. No, treba naglasiti da unatoč vojnoj nadmoći dosad nisu uspjeli zauzeti nijedan veći grad.

Na sjeveru se pokušavaju probiti do Kijeva, ali ne uspijevaju ući unatoč snažnim raketnim napadima. Svi prate veliki ruski konvoj koji putuje prema glavnom gradu. Posljednje informacije kažu da trenutačno stoji. Nagađa se da bi razlog mogla biti logistika ili se dogovara nova strategija djelovanja.

Žestoke bitke ne prestaju ni na istoku zemlje. Drugi po veličini grad, Harkiv, pod neprestanim je udarima. Slično je i u gradu Mariupolju koji je potpuno okružen ruskim snagama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MINUTE U MINUTU Užasne scene u Harkivu, ulice su umrljane krvlju. Kijevom odjeknula velika eksplozija, poznato i što se dogodilo

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna LOM I KRHOTINE VIDEO Jeziva snimka: Volonter se snimao kako govori o napadima na Ukrajinu pa mu se iza leđa u zgradu zabio projektil

Ruski napadi dolaze i s Krima. Mariupolj napadaju i iz ovog smjera. Jutros su se hvalili kako su uspjeli osvojiti Herson, no Ukrajinci su to demantirali.

Ono što najviše zabrinjava je to što ruske rakete sve češće pogađaju civilne objekte, što znači da će i broj civilnih žrtava rasti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene