Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski Caritas pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći za obitelji koje su pogođene poplavama.


Uslijed velikih materijalnih stradanja i brojnih ugroženih domaćinstava uzrokovanih poplavama u mnogim krajevima Hrvatske, a napose u slivu rijeka Save i Kupe, Hrvatski je Caritas 19. Veljače, odlukom svojega predsjednika mons. Josipa Mrzljaka, pokrenuo akciju prikupljanja pomoći poplavljenima.

Vezani članci Lijekovi - 2 Ljekarnička komora prikupila sredstva za lijekove Ukrajini, ali ne mogu ih poslati jer hrvatski zakoni to ne dopuštaju Ministrica Vučković posjetila poplavljena područja vrgoračkog kraja Vrgorački kraj i dalje se bori s nezapamćenim poplavama, ministrica poljoprivrede obećava pomoć

Voda na cesti: Najugroženijima se dijeli kruh i voda

Iz Interventnoga fonda Hrvatski je Caritas odmah uputio 30.000 kn namijenjenih nabavi najnužnijih namirnica za obitelji postradale u poplavi za koje skrbi Caritas Sisačke biskupije. Djelatnici i volonteri Caritasa ugroženim stanovnicima poplavljenih područja pomoć dostavljaju vozilima ili, u nedostupna područja, čamcima, nastojeći podmiriti bar najosnovnije njihove potrebe. Osobito se ističe potreba za pitkom vodom, mlijekom i konzerviranim i trajnim namirnicama.

'Hrvatski Caritas poziva sve građane, kao i hrvatske poslovne subjekte, osobito vjerne podupiratelje akcija i programa namijenih žurnoj pomoći, da svojim novčanim prilozima, a tvrtke i donacijama proizvoda, priskoče u pomoć svojim postradalim sugrađanima svjedočeći socijalnu osjetljivost i djelatnu ljubav', stoji u poslanom priopćenju.

U akciju je moguće uključiti se:

• uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 182

• pozivom na donacijski telefon 060 9010 (6,25kn po pozivu, PDV uključen, operator Moj telekom)

• on-line uplatama na www.caritas.hr

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju