Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kosovska zora'

Kompjuterska igrica: 'Srbija 2012. osvaja Kosovo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aleksandar Đokić dizajnirao je kompjutersku igricu u kojoj Vojska Srbije trijumfalno zauzima Prištinu i vraća Kosovo pod svoju kontrolu.

Iako se Kosovo osamostalilo prije godinu i pol dana poznato je da Srbija ne želi priznati nezavisnost svoje nekadašnje pokrajine. S obzirom da to, piše 24sata.info tamošnji patrioti morat će se zadovoljiti kompjuterskom igricom. Radnja igre događa se na Kosovu, 2012. godine. U pokrajini vlada mir, a srpske izbjeglice su se vratile u svoje domove. Jedne zore Albanci napadaju snage UN-a. U pomoć UN-u pristiže srbijanska vojska koju Albanci tjeraju na povlačenje. Ubrzo oklopne snage Vojske Srbije oslobađaju Gnjilane i Prištinu te nastavlja borbe u ostatku Kosova.

Pročitajte i ovo Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama" Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista

Ova ratna igra nosi naziv 'Kosovska zora', a njezin autor Aleksandar Đokić živi u Hamburgu, i radi za njemački studijo LaPlata. 'Vojska Srbije u igri ulazi u sukob da bi zaštitila integritet Republike Srbije. Nisam htio predstaviti Vojsku Srbije kao nekog tko prvi počinje sukob, jer je naša povijest puna slučajeva u kojima smo morali braniti svoju zemlju, a da nikoga nismo napadali', rekao je Đokić. Autor igre tvrdi da su mišljenja oko njegove igre podijeljena, a od nekih je Albanaca navodno dobivao i prijetnje smrću. Dodaje da je 'Kosovska zora' neutralna igra u kojoj pobjeda ovisi o taktici i snalažljivosti, a ne o strani na kojoj se nalazite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene