Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 110 milijuna ljudi

MEGA ULAGANJE Kina daje 36 milijardi dolara u povezivanje Pekinga s megagradom JingJinJiom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je odobrila sredstva u visini od 36 milijardi američkih dolara za poboljšanje željezničkih veza između glavnoga grada Pekinga, lučkoga grada Tianjina i susjedne pokrajine Hebei, u sklopu plana povezivanja triju područja u megagrad Jing-Jin-Ji.

Državno povjerenstvo za razvoj i reforme u izjavi objavljenoj u ponedjeljak navodi da je plan spojiti devet projekta koji predviđaju izgradnju željezničkih pruga ukupne duljine 1100 kilometara. Ti će projekti biti provedeni do 2020. godine, a dio su većega plana koji će se protegnuti do 2030.

Pročitajte i ovo Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade" Kineske vojne vježbe Naoružavanje Ovo nije viđeno od Drugog svjetskog rata: "Do 2027. godine bit će spremni na invaziju"

Procjenjuje se da je trenutna populacija na tim trima područjima oko 110 milijuna ljudi, a kad planovi budu dovršeni, tzv. projekt Jing-Jin-Ji pokrit će područje veličine 212.000 kilometara četvornih, ili dvostruku veličinu Južne Koreje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene