Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sami protiv svih

Kina kritike Washingtona ocjenjuje nepravednima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ojačali su oni koji zveckaju oružjem. Kina je kao domaćin pregovora Šestorice izložena kritikama dok poziva na dijalog. Je li to pravedno?', upitala se glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova Jiang Yu.

Službeni Peking, ocijenio je nepravednim kritike koje su mu upućene nakon njegova poziva na razgovor i prijedloga o hitnim konzultacijama o napetoj situaciji na korejskom poluotoku, koje su Washington i azijski saveznici već odbili.

Pročitajte i ovo Ilustracija Plava linija Izraelske snage pogodile vozilo UN-a u Libanonu, ranjeno nekoliko promatrača Supernova music festival - 2 7. listopada UN istražuje napad na Izrael koji je pokrenuo rat: "Dok sada razgovaramo, Hamasovi teroristi siluju i zlostavljaju izraelske žene"

>> Južna Koreja očekuje nove napade Sjeverne Koreje

>> Kina poziva na smirenje sukoba između dviju Koreja

Da podsjetimo, Peking je predložio da se početkom prosinca sastanu šestorica sudionika pregovorima o sjevernokorejskom nuklearnom programu, odnosno dvije Koreje, SAD, Japan, Rusija, Kina, a posebno je naglašena 'duboka zabrinutost' međunarodne zajednice zbog napetosti između dviju Koreja.

Inače, Južna Koreja je u srijedu završila vojne vježbe sa Sjedinjenim Državama i priprema se u četvrtak za nove vježbe sljedećeg tjedna, više od tjedan dana nakon sjevernokorejskog napada topničkom paljbom na južnokorejske susjede. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene