Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kina: Internet kriv za curenje državnih i vojnih tajni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je zabrinuta zbog masovnog curenja državnih i vojnih tajni putem interneta, priopćio je visoki državni dužnosnik i pozvao na uvođenje strogih kontrola i uspostavu novih sigurnosnih agencija koje bi se borile protiv kompjutorskih prijetnji i necenzuriranih vijesti.

Izjava zamjenika ministra za informatičku industriju Lou Qinjiana uslijedila je nakon optužbi da je Kina provalila u kompjutorske mreže zapadnih sila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Meta i vojska SAD spriječio napad kineskih hakera: Koristili su stotine kućnih rutera Ilustracija Afera Russian Gate Zastupnica u Europskom parlamentu optužena da je špijunirala za Rusiju: "Procurila su eksplicitna, detaljna izvješća rukovoditeljima FSB-a"

Lou tvrdi da je njegova zemlja meta kompjutorske infiltracije i
diverzije velikih razmjera, te je predložio značajnije ulaganje u
kontrolne mehanizme.

"Internet je postao glavni tehnologijski kanal za vanjsku špijunažu protiv naših ključnih, vitalnih odjela", kazao je Lou. Objasnio je da je kineska kompjutorska mreža puna "sigurnosnih rupa" koje vješto koriste SAD i ostale "neprijateljske" sile. Te su zemlje, rekao je, cenzuru Komunističke partije izvrgle ruglu, te su vrijedne tajne na dohvat ruke špijunima.

SAD uvelike koristi internet za "političku infiltraciju", zaključio
je Lou.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene