Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nuklearno naoružanje

Imaju nuklearno oružje, snimili su i mete pa uputili prijeteću poruku: Posljedice bi mogle biti katastrofalne

Rakete Hwasal-2
Rakete Hwasal-2 Foto: Afp
Sjeverna Koreja u četvrtak je lansirala špijunski satelit, a Kim Jong Un je pregledao fotografije glavnih meta, što uključuje gradove u kojima se nalaze američke vojne baze i južnokorejsku prijestolnicu.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un pregledao je fotografije glavnih meta koje je snimio novi špijunski satelit, uključujući južnokorejsku prijestolnicu Seul i gradove u kojima se nalaze američke vojne baze, objavili su u subotu državni mediji.

Sjeverna Koreja, koja ima nuklearno oružje, lansirala je satelit u četvrtak.

Pročitajte i ovo Projektil Obustavljen sporazum Svjetski mir pod velikim je upitnikom: "Povući ćemo vojne korake"

Pročitajte i ovo Kim Jong Un Tvrdi bivši špijun Kći Kim Jong Una cijeli svijet zove pogrešnim imenom, a sve je to zbog Dennisa Rodmana

Kim je fotografije pregledao tijekom posjeta kontrolnom centru Nacionalne uprave za svemirsku tehnologiju u Pjongjangu, izvijestila je novinska agencija KCNA.

Fotografije su snimljene kada je satelit u petak ujutro preletio korejski poluotok. Na njima su Seul te gradovi Mokpo, Kunsan, Pjeongtaek i Osan, u kojima su smještene američke i južnokorejske baze.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un Problematično izvješće Sjeverna Koreja protiv G7: "Oni su glavni izvor opasnosti za globalni mir"

Pročitajte i ovo Kim Jong Un predsjedava plenarnom sjednicom Središnjeg vojnog povjerenstva u Pjongjangu Lista bi mogla rasti Sjeverna Koreja masovno zatvara svoja diplomatska predstavništva u pojedinim zemljama: Pozadina takve odluke je vrlo zanimljiva

U drugom izvješću KCNA-e sjevernokorejske vlasti kritizirale su SAD zbog naoružavanja marioneta i upozorile da će i najmanja iskra na korejskom poluotoku rezultirati globalnim nuklearnim ratom.

"Sjedinjenim Državama bilo bi bolje da razmisle o katastrofalnim posljedicama dostave oružja svojim marionetama", navodi agencija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene