Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Satelit s balističkom tehnologijom

SAD oštro kritizirao Sjevernu Koreju zbog lansiranja rakete: "Drsko kršenje nekoliko rezolucija diže tenzije"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Sjedinjene Države oštro su u utorak kritizirale Sjevernu Koreju jer je lansirala raketu za prijenos satelita s balističkom tehnologijom, objavila je Bijela kuća.

Sjedinjene Države oštro su kritizirale Sjevernu Koreju jer je lansirala raketu za prijenos satelita s balističkom tehnologijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pridružili se Poljacima Slovaci blokirali granični prijelaz s Ukrajinom: Propuštali samo pet kamiona po satu

Lansiranje je "drsko kršenje nekoliko rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a, diže tenzije i riskira destabilizirati sigurnosnu situaciju u regiji i šire", rekla je glasnogovornica Vijeća za nacionalnu sigurnost Adrienne Watson, u priopćenju.

Sjeverna Koreja objavila je u srijedu da je uspješno postavila u orbitu svoj prvi špijunski satelit, objavili su sjevernokorejski državni mediji.

Pročitajte i ovo Goran Grlić Radman Dnevnik Nove TV te pita Treba li Hrvatska blokirati Srbiju u pregovorima s Europskom unijom? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un nadzirao je lansiranje u utorak navečer, objavila je agencija KCNA, dodajući da će zemlja lansirati još satelita u bliskoj budućnosti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene