Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un stigao je u Vladivostok, gdje se u četvrtak treba susresti s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Kim je u Vladivostok stigao svojim uobičajenim prijevoznim sredstvom - oklopnim vlakom.

Galerija


S obzirom na to da su pregovori između Sjeverne Koreje i SAD-a zapeli u limbu, sjevernokorejski vođa Kim Jong Un stigao je u srijedu ujutro u Vladivostok na dalekom istoku Rusije, gdje se treba u četvrtak sastati s ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Vezani članci Kim Jong Un (Foto: KCNA VIA KNS / AFP) Kim opet provocira: Sjeverna Koreja ispalila nepoznatu raketu kratkog dometa Kim Jong Un (Foto:AFP) "Dragi vođa" dodijelio si novu titulu, susjedi neće biti sretni

Kim će od Putina zatražiti potporu, s obzirom na loše stanje pregovora s SAD-om.

Po dolasku u Rusiju, sjevernokorejski vođa dao je kratku izjavu, a to je i jedan od rijetkih trenutaka kad ga se može i čuti kako govori ili da uopće daje izjavu nekim stranim medijima.

"U Rusiju nosim tople osjećaje mog naroda. Kao što sam rekao, nadam se da će posjet biti uspješan i koristan i da ću u razgovoru s dragim predsjednikom Putinom raspraviti posebno problem rezolucije oko Korejskog poluotoka i unaprijediti naše bilateralne odnose", poručio je Kim.

Putin i Kim sastaju se u četvrtak na summitu u Vladivostoku, a glavna tema njihova susreta bit će pitanje denuklearizacije Sjeverne Koreje i njihov nuklearni program općenito, prenosi Reuters.