Kim Han Sol studirao je u BiH prije 10-ak godina kad je njemu bilo 16. Zalazio je u kafić na Španjolskom trgu gdje je pio domaću rakiju pa je po njoj dobio i nadimak.

Galerija


Zdravstveno stanje sjevernokorejskog vođe Kim Jong-Una je neizvjesno. Svjetski mediji nagađaju da je preminuo, a Bloomberg i Financial Times kao mogućeg nasljednika spominju diktatorovog nećaka Kim Han Sola koji je studirao u Mostaru. Hercegovci su ga tada zvali Rakija. Bilo je to prije 10-ak godina, a tada 16-godišnji Kim Han Sol pohađao je međunarodnu školu United World College. Mostarci ga se prisjećaju sa simpatijama.

Vezani članci Kim Jong Un i Kim Yo Jong Kim Jong Un i njegova obitelj cijepljeni protiv koronavirusa eksperimentalnim cjepivom? Slika nije dostupna Ispovijest sina Kim Jong Nama: ''Moj otac je ubijen, a obitelj se skriva''

"Stalno je visio u jednoj kavani na Španjolskom trgu. Trebaš to vidjeti. Uđeš u neko dvorište, a tamo isto kao da je 1986. Tu se služilo piće, bila je i rakija, pravila je gazdarica. Tu je on pio, a ovi naši su ga zvali Rakija", ispričala je Mostarka za 24sata i dodala kako je bio "normalan" tip.

"Bio je chill, preopušten tip. Nije imao veze s djedom. Normala. Bio je onako malo šmokljast. Nije pričao puno ni o stricu, koliko znam. Ok lik", kazala je.