Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Južna Koreja tvrdi

Kim Jong-un nije mrtav, prebjeg iz Sjeverne Koreje otkrio: "Živ je i zdrav"

Južna Koreja tvrdi da Kim Jong-un nije mrtav. "Živ je i zdrav", kazao je jedan južnokorejski dužnosnik.

Savjetnik za vanjsku politiku Chung-in Moon kazao je da je stajalište vlade Južne Koreje da čelnik Sjeverne Koreje nije mrtav. Svoje stajalište temelje na informacijama koje imaju od prebjega iz Sjeverne Koreje.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un Pripravnost za rat Kim Jong Un nakon vojne vježbe neprijatelja: "Moramo brzo biti savršeno spremni za rat" Kim Jong Un i Vladimir Putin predsjednički automobil Putin poklonio Kim Jong Unu luksuznu limuzinu

Kako je dodao, Kim je u kući na području Wonsana od 13. travnja. "Do sada nije otkriveno sumnjivo kretanje", dodao je.

Kim u javnosti nije viđen od 11. travnja. Tada je vodio sastanak vladajućeg odbora Radničke partije na kojemu se kreirala politika komuniciranja s državnim medijima, piše Daily Mail.

Sjeverna Koreja nije nikada objavila tko bi, u slučaju njegove smrti, naslijedio Kim Jong-una. Politički analitičari vjeruju da bi čelno mjesto u zemlji preuzela njegova sestra Kim Yo-jong. Vrijeme njezine vladavine bilo bi dok ne odrastu Kimova djeca.

Nagađanja sve glasnija nakon 15. travnja

Nagađanja o zdravstvenom stanju Kim Jong-una pojavila su se zbog njegova odsustva s godišnjice rođendana utemeljitelja Sjeverne Koreje i njegova djeda Kim Il-sunga, koje se održalo 15. travnja.

Kineski novinari u subotu su javili da je Kim Jong-un preminuo, a japanski mediji javili su da je nakon zahtjevne operacije srca ostao u "vegetativnom stanju".

U jeku glasina o lošem zdravstvenom stanju, pa čak i o smrti sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una, pojavile su se satelitske snimke na kojima se vidi njegov vlak parkiran na stanici u Wonsanu.

Iz Sjeverne Koreje nema nikakve službene potvrde bilo koje od informacija.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene