Američke tajne službe pomno prate zdravstveno stanje sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una nakon njegove operacije.

Galerija


Američke tajne službe prate informacije prema kojima je Kim Jong Un u smrtnoj opasnosti nakon operacije, javlja CNN, koji se poziva na izjave neimenovanog američkog dužnosnika za kojeg navode da ima izravna saznanja o događaju.

Vezani članci Kim Jong Un I to se dogodilo: Koronavirus ušao i u najzatvoreniju zemlju na svijetu, Kim proglasio izvanredno stanje Američki konzulat u Chengduu Kina uzvraća udarac: Naredila SAD-u zatvaranje konzulata u Chengduu

Južnokorejski Daily NK objavio je da je sjevernokorejski vođa nedavno podvrgnut kardiovaskularnom zahvatu zbog previše rada te da se nakon zahvata oporavlja u vili u Hyangsanu.

Nagađanja o zdravstvenom stanju sjevernokorejskog čelnika pojavila su se nakon što je propustio proslave rođendana svog djeda Kim Il Sunga 15. travnja.

Informaciju da je Kim Jong Un teško bolestan demantiraju izvori u južnokorejskoj vladi i dužnosnik kineske Komunističke partije. Južnokorejsko ministarstvo za ujedinjenje reklo je da ne može komentirati ta izvješća.

Međutim, dva izvora u južnokorejskoj vladi i dužnosnik kineske Komunističke partije, koji je želio ostati anoniman, kažu da Kim nije teško bolestan. Izvješća o Kimovu zdravstvenom stanju nisu istinita, rekli su oni. (CNN, Hina)