Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapovjednik ne vjeruje izjavi Tadića

KFOR odgovara da će uzvratiti na napade Srba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izjavu predsjednika Srbije Borisa Tadića kojom poziva Srbe neka uklone barikade, Drews uzima s rezervom i 'ne verujem u izjavu predsjednika Srbije dok ne vidim konkretne rezultate'.

Erhard Drews, zapovjednik Kfora, izjavio je, kako prenosi Radio-televizija Kosova, kako neće tolerirati upotrebu sile prema svojim vojnicima i ubuduće će vojnici pod njegovim zapovjedništvom odgovarati istom mjerom na svako nasilje od strane prosvjednika na barikadama, javlja agencija Tanjug. Izjavu predsjednika Srbije Borisa Tadića kojom poziva Srbe neka uklone barikade, Drews uzima s rezervom i 'ne verujem u izjavu predsjednika Srbije dok ne vidim konkretne rezultate'.

Pročitajte i ovo Privođenje srpske bande u Španjolskoj Zvan Snajper Huligan koji je preživio dva atentata uhićen u Španjolskoj: Dio je opasne bande koja je trgovala ljudima Neredi na Kosovu - 3 VISOKE TENZIJE Berlin traži uklanjanje barikada na granici Srbije i Kosova: "Nacionalistička retorika potpuno je neprihvatljiva"

Pregovarači Kosova i Srbije, Edita Tahiri i Borislav Stefanović postigli su u Bruxellesu dogovor o uspostavljanju zajedničkih integriranih graničnih prijelaza između Srbije i Kosova.
- Imajući na umu da će od strana biti zahtjevano postupno usklađivanje njihovih zakonodavstava s pravnim tečevinama EU, strane su postigle suglasnost o konceptu integriranog upravljanja prijelazima koji je razvila EU. Koncept integriranog upravljanja prijelazima će se postupno provoditi čim to bude moguće u praksi - navodi se u priopćenju EU dodajući kako se procjenjuje da će dogovor o slobodi kretanja biti postignut od 26. prosinca.

To znači, precizira se u priopćenju, da će 'strane postupno formirati zajedničke, integrirane, pojedinačne i sigurne prijelaze' na svim zajedničkim graničnim prijelazima, a i Eulex će biti nazočan u skladu sa svojim mandatom. Srbi koji već četvrti mjesec prosvjeduju na barikadama, već na samu najavu mogućnosti formiranja zajedničkih prijelaza, rekli su kako ne pristaju na to jer bi, prema njihovom, to bilo uvođenje kosovske vlasti na granične prijelaze sa Srbijom, a oni su na barikadama upravo kako bi onemogućili nazočnost prištinskih institucija na sjeveru Kosova. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene