Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobila dozvolu

Kanalima Venecije prvi put plovi gondolijerka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po kanalima Venecije po prvi put plovi jedna gondolijerka. Vlasti tog talijanskog grada dozvolile su 24-godišnjoj Giorgiji Boscolo da bude prva gondolijerka.

Njezin je otac također bio gondolijer, a kako bi dobila dozvolu morala je proći različite praktične i pisane testove. Ova majka dvoje djece nada se da će svoju gondolu moći postaviti ispred bazilike sv. Marka. Boscolo je postala i član Ceha venecijanskih gondolijera.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Venecije Vraćali se u Trst Teška prometna nesreća kod Venecije: Prevrnuo se autobus s turistima iz BiH, trideset ozlijeđenih Venecija Žele smanjiti masovni turizam Venecija uvodi nove zabranu: Jedna stvar zvuči posebno bizarno

Venecijanski gradonačelnik Sandro Simionato je priznao da u Cehu, koji ima 425 članova, vlada 'suvišna muška dominacija', koja ljubomorno čuva davnu tradiciju i vještine. A BBC je saznao da će Giorgia smjeti samo uskakati kada jedan od njenih muških kolega oboli ili uzme slobodan dan, a ne i imati vlastitu gondolu. Za 20-minutnu vožnju kanalima turisti moraju izdvojiti najmanje 40 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene