Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Po kanalima Venecije po prvi put plovi jedna gondolijerka. Vlasti tog talijanskog grada dozvolile su 24-godišnjoj Giorgiji Boscolo da bude prva gondolijerka.


Njezin je otac također bio gondolijer, a kako bi dobila dozvolu morala je proći različite praktične i pisane testove. Ova majka dvoje djece nada se da će svoju gondolu moći postaviti ispred bazilike sv. Marka. Boscolo je postala i član Ceha venecijanskih gondolijera.

Vezani članci Policija, ilustracija Policija privela Čeha (28): Napao sunarodnjakinju, razbio joj mobitel i ozlijedio nju i dva policajca Stanje u Veneciji nakon poplave 2019. godine VIDEO S cipelama u rukama: Turisti šetali i plesali Venecijom u vodi do koljena

Venecijanski gradonačelnik Sandro Simionato je priznao da u Cehu, koji ima 425 članova, vlada 'suvišna muška dominacija', koja ljubomorno čuva davnu tradiciju i vještine. A BBC je saznao da će Giorgia smjeti samo uskakati kada jedan od njenih muških kolega oboli ili uzme slobodan dan, a ne i imati vlastitu gondolu. Za 20-minutnu vožnju kanalima turisti moraju izdvojiti najmanje 40 eura.