Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jačanje suradnje

Dodatna pomoć Ukrajini: Kanada će poslati streljivo i rakete za protuzračnu obranu

Justin Trudeau i Volodimir Zelenski
Justin Trudeau i Volodimir Zelenski Foto: Afp
Kanada će poslati otprilike 8000 komada topničkog streljiva i desetak projektila za protuzračnu obranu u sklopu najnovije vojne pomoći za Kijev.

Kanada će Ukrajini poslati više od 1800 komada streljiva za obuku za borbene tenkove Leopard 1 koje su donirale Danska, Njemačka i Nizozemska, objavilo je kanadsko ministarstvo obrane u srijedu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Ukrajini Vapaji ruskih vojnika: "Upucat će nas ako se odbijemo boriti! Rusi koriste zabranjeno fosforno streljivo

Liberalna vlada premijera Justina Trudeaua, jednog od najglasnijih međunarodnih pobornika Ukrajine, Kijevu je poslala vojnu pomoć u vrijednosti od otprilike 730 milijuna dolara otkako je počela ruska invazija prošle godine.

Pročitajte i ovo Justin Trudeau Zataškavanje ili razotkrivanje? Komunistička partija radila je na tome da na izborima pobjede liberali? Trudeau naredio istragu o miješanju Kine u izbore, oporba nije zadovoljna

Kanada je već najavila da će donirati osam svojih tenkova Leopard 2, koji bi u Ukrajinu trebali stići u narednim tjednima, objavilo je ministarstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene