Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Članstvo u mirovanju

Banožić o uhićenom županu Dekaniću: "Ne postoji tijelo koje ga može natjerati na ostavku"

Aktualno Galerija Mario Banožić, predsjednik Županijskog obora HDZ-a Vukovarsko srijemske županije Mario Banožić, predsjednik Županijskog obora HDZ-a Vukovarsko srijemske županije Foto: DNEVNIK.hr Uhićen župan Damir Dekanić - 1 Uhićen župan Damir Dekanić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Uhićen župan Damir Dekanić - 2 Uhićen župan Damir Dekanić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Uhićen župan Damir Dekanić - 3 Uhićen župan Damir Dekanić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +4 Tin Kovačić, reporter Dnevnika Nove TV Galerija 1/9 >>
Uhićen je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić. Uz HDZ-ova župana uhićena su, neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, i tri policijska službenika te još dvije osumnjičene osobe. Slučaj je komentirao i Mario Banožić, koji je i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a.

Još uvijek se čekaju službeni detalji uhićenja vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića (HDZ) i još pet osoba, među kojima su, doznaje Dnevnik Nove TV, tri policijska službenika.

Nakon sjednice Županijskog odbora i časnog suda HDZ-a Vukovarsko srijemske županije, članstvo župana u stranci stavljeno je u mirovanje. Mario Banožić, predsjednik Odbora, tvrdi da oporba obmanjuje građane i da odluku o ostavci treba donijeti Dekanić.

"Ne postoji tijelo koje nekog može natjerati na ostavku ili inzistirati na tome od njega – nikakva izglasavanja o nepovjerenju ili kojekakvi prijedlozi koje smo čuli jutros. Dakle, prema zakonu je odluka o obnašanju dužnosti župana isključivo na Damiru Dekaniću", rekao je Banožić.

"Od nas nitko nije bio u tom vozilu da može tvrditi što je istina. Ovim istražnim postupkom i on je dobio priliku da pokaže što je istina, a što ne", dodao je.

Ispitivanje u četvrtak

Odvjetnik uhićenog vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića Davor Ćavar izjavio je u srijedu kako očekuje da će njegov branjenik u USKOK-u biti ispitan u četvrtak, kada će dogovoriti i način njegove obrane.

Na pitanje kako će se Dekanić braniti na ispitivanju, Ćavar ističe da će njegovu klijentu neposredno prije samog ispitivanja biti uručena pouka o pravima, iz koje će biti vidljivo za što ga se tereti i tada će se dogovoriti o obrani.

Napomenuo je da je njegov klijent trenutačno zadržan, a poslije će biti predan pritvorskom nadzorniku, dok će USKOK sutra odlučiti hoće li predati prijedlog za određivanje istražnog zatvora ili će biti pušten na slobodu.

Pročitajte i ovo Davor Ćavar, odvjetnik Damira Dekanića Borili se za mjesto župana Od suparnika do klijenta: Odvjetnik uhićenog Dekanića bio mu je protukandidat na izborima 2021. godine

Pročitajte i ovo Uhićenje Damira Dekanića - 1 "Mogu što hoću" Pljušte reakcije na Dekanićevo uhićenje: "Još jedan u nizu bahatih HDZ-ovaca koji misle da je država njihovo vlasništvo"

Ćavar je izjavio da Dekanićeva stranka i dalje stoji kod svojeg prvog iskaza koji je dao neposredno nakon prometne nesreće, odnosno da nije vozio u toj spornoj nesreći.

Ističe kako s Dekanićem nije razgovarao o mogućnosti podnošenja ostavke na dužnost župana, ocijenio je kako je za to prerano.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene