Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži povlašteni status

Kalinić spreman otkriti sve o političkoj pozadini ubojstva Đinđića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sretko Kalinić rekao je hrvatskim istražiteljima da zna sve o političkoj pozadini ubojstva premijera Zorana Đinđića.

Zloglasni ubojica ’zemunskog klana’ koji je uhićen u Zagrebu spreman je ispričati sve o ubojstvu Đinđića, ali samo ako mu se osigura povlašteni status, piše Press. Kalinić je kazao da točno zna s kim su sve Dušan Spasojević Šiptar, Mile Luković Kum i Milorad Ulemek Legija pričali o ubojstvu Đinđića. On tvrdi da su za pripreme atentata znali i neki poznati srpski političari. Kako kaže, neki od tih političara su vođama ’zemunaca’ obećali da će ih zaštititi poslije ubojstva premijera.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ususret izborima Ogroman broj građana osjeća se napušteno: Ekstremni desničari znaju kako profitirati na njima Ivan Malenica - 1 Borba za glasove Režu vrpce, otvaraju zgrade, radove... Razletjeli su se na sve strane: Jedna je stvar i više nego jasna

>> 'Hrvati nisu vjerovali da se 'zemunci' kiju kod njih'

>> 'Zemunci' planirali novi atentat na političara u Srbiji?

Nitko u vrhu srpskog i hrvatskog MUP-a nije službeno htio komentirati te tvrdnje. Ipak, neki su neslužbeno potvrdili da je Kalinić govorio o ’političkoj pozadini ubojstva Đinđića’. Svi oni napominju da Kaliniću ne treba vjerovati i otvoreno iznose sumnje da on sada laže kako bi sebi olakšao poziciju.

Srpski ministar policije Ivica Dačić jučer je u intervjuu za Press rekao da ’Kaliniću ne treba vjerovati bez dokaza’ i napomenuo da bi najbolje bilo da ga Hrvati izruče Srbiji, pa da njihovim istražnim organima ispriča sve što zna.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene