Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Heroj Čečenske Republike

Čečenski vođa imenovao svog sina (15) šefom osiguranja: "On već ima veliko praktično iskustvo"

Adam Kadirov
Adam Kadirov Foto: x/D.Radka
Čečenski vođa Ramzan Kadirov imenovao je svog petnaestogišnjeg sina šefom svog osiguranja. Imenovanje dolazi nakon što je od početka listopada tinejdžer dobio čak tri odlikovanja. Svemu je prethodilo premlaćivanje zatvorenika koji je osuđen zbog spaljivanja Kurana.

Adam Kadirov, petnaestogodišnji sin kontroverznog čečenskog vođe Ramzana Kadirova, nezaustavljivo napreduje u karijeri. Nakon što je izazvao osudu javnosti diljem svijeta zbog videa u kojem tuče zatvorenika optuženog za paljenje Kurana, tinejdžeru je dodijeljeno nekoliko nagrada. Sada ga je pak čečenski vođa odlučio imenovati šefom odjela odgovornog za njegovu sigurnost.

Saveznici čečenskog čelnika pohvalili su Adama, koji ovaj mjesec puni 16 godina, za njegovu hrabrost i čestitali mu na imenovanju.

Pročitajte i ovo Prizor premlaćivanja Mučni trenuci VIDEO Kadirov objavio uznemirujuću snimku svog sina: "Ponosan sam što je pretukao zatvorenika"

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Ramazan Kadirov "imate rezultate" VIDEO Putin se sastao s čečenskim vođom Kadirovim nakon objava da je teško bolestan

Jedan od Kadirovljevih najviših sigurnosnih dužnosnika, Zamid Chalaev, rekao je da je Adam imenovan voditeljem odjela za osiguranje sigurnosti čečenskog vođe, dakle jednog od Kadirovljevih glavnih tjelohranitelja.

"Iskreno čestitam Adamu Kadirovu na imenovanju na važnu poziciju u sigurnosnoj službi šefa Čečenske Republike!", objavio je Akhmed Dudajev, regionalni ministar za nacionalnu politiku, vanjske odnose i tisak, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, piše Reuters.

"Unatoč svojoj mladosti, on već ima veliko praktično iskustvo", dodao je Dudajev i poručio "ništa i nitko ga neće spriječiti u obrani svog oca".

Pročitajte i ovo Ramzan Kadirov i Jevgenij Prigožin Čečenski vođa Oglasio se Kadirov nakon izvješća da je u bolnici: "Zašto bi zbog moje bolesti trebalo biti galame?"

Zastupnik ruske Dume Adam Delimkhanov nazvao je imenovanje "apsolutno logičnim" ističući da petnaestogodišnjak "zna Kuran napamet, pokazuje uspjehe u sportu i vlada raznim vrstama oružja".

"Adam se pokazao kao hrabar patriot. Bio je nekoliko puta u zoni specijalnih operacija u svojoj mladosti", riječi su čečenskog ministra nacionalne politike Akhmeda Dudajeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija 180.000 vojnika Rusija našla zamjenu za vagnerovce: I oni imaju kriminalni dosje i regrutira ih se iz zatvora

Imenovanje dolazi nakon što je samo prošli mjesec tinejdžer dobio tri nagrade: prvo titulu "Heroja Čečenske Republike" početkom listopada, zatim mu je dodijeljena druga najvažnija nagrada Republike Tatarstan "za značajan doprinos jačanju mira, međuetnički i međureligijski sklad", i konačno najviši orden Republike Karačajevo-Čerkezije "za usluge učinjene republici".

Naime, čini se da je video u kojem tuče Nikitu Zhuravela, 19-godišnjeg Ukrajinca optuženog za spaljivanje Kurana koji je od svibnja zatvoren u Groznom, učinio Adama još popularnijim i vrijednijim poštovanja u Čečeniji. Snimku snimljenu u kolovozu, koja je izazvala osude međunarodnog javnog mnijenja, u dva je navrata podijelio otac Ramzan, koji je rekao da je "ponosan na svoj postupak".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene