Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od špijuna

'Jusuf': Neuhvatljivi iranski tajni agent u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već četiri godine traje lov na tajnog agenta iranske obavještajne službe Vevak, 'Jusefa', tvrde beogradski mediji, pozivajući se na izvore koje ne otkrivaju.

List 'San' piše kako iza priče o lovu na tajnog agenta stoje obavještajne službe Srbije, koje ju preko beogradskih medija lansiraju kao svojevrsnu vrhunsku senzaciju u stilu najboljih špijunskih romana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Navodno se iranski agent kodnog imena 'Jusuf' uvukao u sve bosanskohercegovačke obavještajne službe te za njim traga i CIA.

'Međutim, nitko ne zna njegov pravi identitet', tvrdi se iz Beograda i naglašava da su zbog toga pod sumnjom čak i neki visoki dužnosnici iz BiH.

'Iranska obavještajna služba Vevak ima u BiH izuzetno jaku infrastrukturu i oslonjena je na već stvorenu vehabijsku mrežu. U slučaju da SAD i njezini saveznici napadnu Iran, zadatak je te infrastrukture da otvori europski front preko Bosne i Hercegovine', kažu beogradski izvori, a prenosi 24sata.info, te naglašavaju kako je CIA već usmjerena na nekoliko sumnjivih osoba koje bi mogle biti tajni agent 'Jusuf', a koje se u nekim stranim zemljama sastaju s 'posrednicima bliskoistočnih tajnih službi', naročito u Italiji.

Zanimljivo je da je donedavni operativac Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Predrag Ćeranić, kojeg je visoki predstavnik smijenio, za srbijanske medije potvrdio djelovanje Vevaka u BiH.

U cijelu priču odmah se uključio i kontroverzni Dževad Galijašević iz Maglaja koji se predstavlja kao stručnjak za antiterorizam. Njega je nedavno angažirao kao svog savjetnika Milorad Dodik, premijer Republike Srpske. Galijašević je preko medija priopćio da su mnoge bosanskohercegovačke obavještajce vrbovale tajne službe nekih islamskih zemalja te kako im one dobro plaćaju usluge.

Navodno je Nikola Špirić, predsjednik Vijeća ministara BiH na jednom sastanku rekao da se stječe dojam kako sigurnosne službe u BiH ponekad rade za strance.

BiH se posljednjih dana pokušava predstaviti kao opasna zemlja puna obavještajaca iz islamskih zemalja što nije nimalo slučajno, piše 24sata.info. Naime, EU će se ozbiljno pozabaviti situacijom u BiH na sjednici Vijeća za implementaciju mira u BiH.

Navodno su upravo zbog toga, u režiji Milorada Dodika i njegovih veza u Beogradu, lansirane priče o neuhvatljivom tajnom agentu 'Jusufu' u Sarajevu i opasnim islamskim spavačima u cijeloj BiH.

Istovremeno, piše 24sata.info, to se može promatrati i kao Dodikov pokušaj podmetanja bosanaskohercegovačkim obavještajnim službama koje su gotovo završile istragu o njegovim financijskim malverzacijama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene