Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Ako je to istina...''

Oglasila se Navaljnova supruga i Vladimiru Putinu poslala znakovitu poruku

Julija Navaljnaja
Julija Navaljnaja Foto: Afp
Julija Navaljnaja izjavila je u petak da ne vjeruje ruskim medijima koji su izvijestili o smrti njezina supruga, ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog, no pokaže li se vijest istinitom, za to je okrivila ruskog predsjednika Vladimira Putina i pozvala svijet da se bori protiv njegova "groznog režima".

"Ne znam trebamo li vjerovati toj groznoj vijesti koju smo dobili od službenih medija jer godinama znamo da ne možemo vjerovati Putinu i njegovoj vladi. Oni stalno lažu", rekla je Julija Navaljnaja, koju je vijest o smrti zatekla na konferenciji o sigurnosti u Münchenu.

"Ako je to istina, voljela bih da Putin, njegovi ljudi u vladi, njegovi prijatelji znaju da će biti kažnjeni zbog onoga što su učinili mojoj zemlji, mojoj obitelji, mome suprugu", izjavila je. "Taj će dan doći brzo."

Pročitajte i ovo Napad rastrojenog muškarca na skupinu mladih u automobilu Zabijao se automobilom VIDEO Obrat u slučaju pomahnitalog nasilnika: Smijenjen šef policijske postaje, disciplinski postupak protiv dvojice policajaca

Pozvala je međunarodnu zajednicu i sve ljude svijeta da se zajedno bore protiv tog zla, tog groznog režima u Rusiji.

"Putin treba osobno odgovarati za sve zločine koje je počinio posljednjih godina", rekla je.

Federalna zatvorska služba Jamalo-Neneckog autonomnog okruga priopćila je na svojoj web-stranici da se Navaljni osjećao loše nakon šetnje u petak i gotovo odmah izgubio svijest.

Pročitajte i ovo Ministarstvo kulture AFERA NA GEODETSKOM FAKULTETU Policija upala u Ministarstvo kulture, procurilo jedno ime: "Danas su provedene samo hitne dokazne radnje"

U priopćenju se navodi da je pozvano medicinsko osoblje, ali da ga nisu uspjeli reanimirati. Uzrok Navaljnove smrti se utvrđuje, dodali su.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene