Obavijesti Video Pretražite Navigacija

McCain predstavio posvojenu kćer iz Bangladeša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bridget McCain koju je McCainova žena Cindy 1991. godine dovela u SAD iz bangladeškog sirotišta pojavila se na kovenciji republikanaca u Minnesoti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Živahno u SAD-u Prvi put u 150 godina republikanci izglasali opoziv ministra, demokrat će zamijeniti lažljivca u Kongresu Ivica Puljić, dopisnik Al Jazeere IVICA PULJIĆ IZ SAD-A Analiza unutarstranačkih izbora u SAD-u: Borba za kandidaturu i može li Nikki Haley ugroziti agresivnog Donalda Trumpa?

Wes Gullet, inače bivši McCainov pomoćnik, rekao je publici da je gospođa McCain primjetila Bridget i još jedno dijete između 160 napuštene djece u sirotištu u Dhaki.

Bridget je imala urođenu manu te nije mogla jesti, dok je drugo dijete imalo problema sa srcem.

U strahu da će djeca umrijeti zbog nedostatka medicinske brige, gospođa McCain zatražila je dozovlu da ih odvede u Ameriku. Trebalo joj je neko vrijeme dok nije dobila odobrenje od bangladeških vlasti. 'Ne znam od kud mi toliko živaca,' izjavila je Cindy kasnije.

McCain je prvi put sreo Bridget na aeorodromu u Arizoni. Pitao je svoju ženu: 'Kamo vodiš to dijete?', a ona mu je odgovorila 'kući'.

Pomoćnik Gullet i njegova žena Deborah usvojili su drugo dijete i nazvali ga Nikki.

17- togodišnja Bridget McCain došla je u središte političkog skandala 2000.godine, kada se njezin otac natjecao za republikanskog predsjedničkog kandidata protiv Georgea W. Busha.

>> 17-godišnja kći Sarah Palin je trudna

Nakon što je McCain, koji je svoju posvojenu kćer poveo u kampanju, dobio glasove države New Hampshire, Bush je postavio telefonsku anketu glasačima u Južnoj Karolini, koja je bila slijedeća država u kampanji. Pitanje ankete je glasilo: 'Biste li glasali za senatora McCaina kada biste znali da je posvojio napušteno crnačko dijete?' 

McCain je izgubio u Južnoj Karolini, a nakon toga skandala kampanja mu je krenula nizbrdo. 

Nakon što je Bridget predstavljena na konvenciji, gospođa McCain zagrlila je svoju kćer i oboje su zaplakale.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene