Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova Obamina poltika

SPECIJALCI KREĆU NA SJEVER SIRIJE 'Ne mogu predvidjeti što će budućnost donijeti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Predsjednik Obama donio je snažnu i moćnu ali jednostavnu odluku potpuno u skladu s izvornom politikom da moramo poraziti i uništiti Daesh", rekao je Kerry koristeći arapski akronim za Islamsku državu.

Odluka američkog predsjednika Baracka Obame da pošalje posebne postrojbe u Siriju strogo je usmjerena na borbu s Islamskom državom i ne znači da SAD ulazi u taj građanski rat, kazao je američki državni tajnik John Kerry.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Slika nije dostupna Prva etapa primirja OZBILJNO UPOZORENJE Dani ispred nas su ključni, svijet će gledati!

"Predsjednik Obama donio je snažnu i moćnu, ali jednostavnu odluku potpuno u skladu s izvornom politikom da moramo poraziti i uništiti Daesh", rekao je Kerry koristeći arapski akronim za Islamsku državu.

Ban Ki-moon: Nedopustivo je da sudbina Bašara al-Asada koči pregovore u Siriji

"Ne radi se o odluci da se umiješamo u sirijski građanski rat. To nije akcija usmjerena protiv sirijskog predsjednika Bašara al Asada, usmjerena je isključivo na Daesh i na jačanje naših sposobnosti da brzo napadnemo Daesh", kazao je Kerry na konferenciji za novinare tijekom posjeta glavnom gradu Kirgistana Biškeku.

Upitan o mogućnosti da SAD uputi više snaga ili utone dublje u taj sukob Kerry je kazao: "Ne mogu predvidjeti što će budućnost donijeti kad je naša politika uništiti Daesh, boriti se protiv toga zla. No predsjednik je donio odluku za koju se zalažem i s kojom sam suglasan".

Bijela je kuća objavila u petak da će deseci specijalaca biti raspoređeni na sjeveru Sirije kako bi savjetovali oporbene snage u borbi protiv Islamske države. Odluka je označila promjenu Obamine politike koja se dugo opirala slanju kopnenih snaga kako bi se izbjeglo uranjanje u novi rat na Bliskom istoku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene