Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otkrio ih tužitelj

Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije
Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije Foto: Afp
Otkriveni su novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea Soleila koji je nestao u srpnju prošle godine u francuskom mjestašcu od svega 25 stanovnika.

Provincijski tužitelj Jean-Luc Blachon u utorak je otkrio da su odjeća i tenisice mališana pronađene 150 metara dalje od ostataka kostiju Emilea Soleila.

"Majica, hlače i tenisice nisu bile na jednom mjestu, već su stvari bile razbacane na par metara", kazao je Blachon na konferenciji za medije.

Istaknuo je kako još nije isključena mogućnost da je mališan bio žrtva ubojstva, iako se još ne može utvrditi točan uzrok smrti jer su životinje grizle dječakove ostatke i raznosile ih uokolo. Također, dodao je kako, uz dio kostura, nedostaje i jedan zub dječaka.

Ranije se spominjalo kako je mjesto na kojem su pronađeni ostaci detaljno pretraženo još u srpnju prošle godine kad je mališan i nestao, no Blachon sada kaže kako taj dio nisu pretražili ni psi ni dronovi.

Pročitajte i ovo Potres u Crnoj Gori Kao i sredinom ožujka Novi snažan potres u Crnoj Gori: "Dubrovnik je kratko zadrmalo"

"Za sad ne možemo tvrditi je li Emileovo tijelo već bilo tamo. Ne mogu garantirati da je pretražen svaki metar", rekao je tužitelj, prenosi Daily Mail.

Lubanju i dio kostura u subotu je pronašla žena dok je planinarila. "Uznemirilo ju je otkriće pa je kosti stavila u plastičnu vrećicu i odnijela ih kući odakle je pozvala policiju. Poslije je točno pokazala gdje ih je pronašla", kazao je Blachon.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Kako smanjiti vršnjačko nasilje? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Glavni istražitelj u slučaju, Remy Avon, rekao je medijima kako istražuju mogućnost da je Emile bio žrtva otmice i ubojstva, a mediji su počeli spominjati i političku orijentaciju Emileovih roditelja. Naime, oboje su aktivni i ekstremni desničari. Emileov otac 2018. je uhićen zbog napada na stranu osobu, a oba roditelja 2021. kandidirala su se na lokalnim izborima u Marseillu podupirući stranku osuđenog rasista i islamofoba Erica Zemmoura.

Istraga se nastavlja, a stanovnici Verneta počeli su mjesto nazivati ukletim.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene