Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Napeto je i između Bruxellesa i Londona zbog pregovora o izlasku Britanije iz Europske Unije i cijene koju će za to platiti. Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker izjavio je u petak na jednoj konferenciji u Firenci da engleski jezik, polako ali sigurno, gubi na važnosti u Europi.


Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker poručio je kako će pregovori biti pošteni, da je odlazak Britanije tragedija, ali i da nije Europa napustila Britaniju već obratno.

Vezani članci Britanski parlament (Foto: AFP) - 1 EU frustiran kaosom oko Brexita: ''Trebamo dobar razlog za novu odgodu. Teško je reći što bi to bilo'' Boris Johnson (Foto: AFP) - 3 Boris Johnson se drži svog plana i neće tražiti odgodu brexita

Važnu je poruku poslao i odlučivši na konferenciji govoriti na francuskom, a ne na engleskom jeziku što je naišlo na odobravanje prisutnih.

"Dvoumim se između engleskog i francuskog. Ali sam odlučio. Govorit ću na francuskom jer polako, ali sigurno engleski jezik gubi važnost u Europi, a i Francuzi izlaze na izbore u nedjelju i želim da razumiju što govorim o Europi i njezinim zemljama", kazao je Juncker.  

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr