Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pet tisuća morskih organizama bilo je smrznuto u ledu klizališta zabavnog parka Space World u japanskom gradu Kitakyushuu.


Japanski zabavni park Space World odlučio je za nadolazeće blagdane predstaviti novu "atrakciju" - u ledu svojeg klizališta izložio je pet tisuća morskih organizama: riba, rakova, školjaka... No, nakon otvaranja suočili su se s poplavom bijesnih kritika na duštvenim mrežama pa je uprava parka odlučila zatvoriti klizalište.

Vezani članci Tajfun Hagibis pogodio je Japan (Foto: AFP) - 2 Najrazorniji tajfun u zadnjih 60 godina stigao na Japan: Dvije osobe poginule, najmanje 60 ozlijeđenih Sjevernokorejska ribarica (Arhiva: AFP) U japanskim vodama sudarili se patrolni čamac i sjevernokorejska ribarica, spašeno više od 10 ribara

Najavljujući ovaj opskuran potez kao "nešto što nikad niste vidjeli", uprava parka u gradu Kitakyushuu u ledu klizališta dugog oko 250 metara izložila je 25 različitih vrsta riba. Na snimci koja je objavljena na japanskoj televiziji NHK vide se ribe zamrznute u ledu klizališta tako da izgleda kao da plivaju. Neke su postavljene tako da čine riječ "Hello" ili pak strelicu.

Generalni direktor Space Worlda Toshimi Takeda kazao je kako su klizalište zatvorili nakon što su građani na društvenim mrežama osudili takav koncept i nazvali to zloupotrebljavanjem živih bića. Dodao je kako im je namjera bila da posjetitelji "imaju osjećaj oceana do klizalištu" te da se "iznimno kaju što su ovime potaknuli ​​tako neugodne reakcije", prenosi AP.

Iz uprave zabavnog parka najavili su da će za ribe nakon vađenja iz leda održati i "odgovarajuću vjersku službu", piše CNN.