Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javno negodovanje

Bura u političkom životu: Premijer smijenio svog sina s pozicije zbog ovih fotografija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najstariji sin Fumija Kishide, japanskog premijera, odstupit će s mjesta tajnika za izvršnu politiku usred javnog negodovanja zbog toga što je koristio čelnikovu službenu rezidenciju za privatnu zabavu.

Najstariji sin Fumija Kishide, japanskog premijera, odstupit će s mjesta tajnika za izvršnu politiku usred javnog negodovanja zbog toga što je koristio očevu službenu rezidenciju za privatnu zabavu.

Fotografije koje je objavio lokalni tjednik prikazuju njegova sina Shotaroa s desetak rođaka kako poziraju i leže na simbolično važnim stepenicama prekrivenim crvenim tepihom rezidencije u imitaciji grupnih fotografija novoimenovanih kabineta. Shotaro je u sredini, na poziciji rezerviranoj za premijera.

"Kao tajnik za (premijerova) politička pitanja, njegovi su postupci bili neprikladni i odlučio sam ga smijeniti kako bi preuzeo odgovornost", rekao je Kishida u ponedjeljak navečer, piše The Guardian. "Naravno, odgovornost za imenovanje je na meni", dodao je. Rekao je da će njegova sina u četvrtak zamijeniti dugogodišnji osobni pomoćnik Takayoshi Yamamoto.

Pročitajte i ovo Zgrada Sveučilišta u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Parfemi, putovanja, restorani... Dekanica zagrebačkog fakulteta podnijela ostavku nakon niza afera

Kishida je priznao da je nakratko pozdravio goste, ali je rekao da nije ostao na večeri.

Glavni tajnik kabineta Hirokazu Matsuno ranije je opisao taj događaj neprikladnim i obećao da će osigurati da se rezidencija više ne zloupotrebljava.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene